Όταν ο σουρεαλισμός συναντά το... ρεαλισμό - 10 απίθανα τοπία!

Πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα» είναι ο ορισμός του σουρεαλισμού, που στη συγκεκριμένη περίπτωση, χαρακτηρίζει επακριβώς κάποια από τα ωραιότερα δημιουργήματα της φύσης.
Πέρα από τα ποτάμια, τις λίμνες και τα βουνά αυτού του κόσμου που μας περιβάλλει, η μητέρα φύση δημιουργεί ασυνήθιστα σουρεαλιστικά τοπία που εκπλήσσουν
με την παραδοξότητά τους. Παράξενα εδάφη, περίεργα χρώματα και ασυνήθιστα σχήματα σε φυσικούς σχηματισμούς, δημιουργούν το ιδανικό φόντο για μια ταινία περιπέτειας.
Από τη μεγαλύτερη θερμή πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το ηφαίστειο στο Τουρκμενιστάν, 10 ασυνήθιστα τοπία, σύμφωνα με το tripadvisor, αποκαλύπτονται...
1) Grand Prismatic Spring, Wyoming, ΗΠΑ

Η Grand Prismatic Hot Spring είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα ζωντανά χρώματα της πηγής είναι αποτέλεσμα του χρώματος των μικροβιακών οργανισμών, που αναπτύσσονται λόγω του πλούσιου σε μεταλλικά στοιχεία νερού.
2) Λίμνη Spotted, Βρετανική Κολούμπια, Καναδάς

Νοτιοδυτικά της πόλης Osoyoos στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά η Spotted Lake περιέχει εξαιρετικά υψηλές συγκεντρώσεις μεταλλικών στοιχείων. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της λίμνης εξατμίζεται το καλοκαίρι και αφήνει πίσω τα μεταλλικά στοιχεία σε πολύχρωμες κηλίδες.
3) Goblin Valley State Park, Utah, ΗΠΑ

Το Goblin Valley State Park εκτείνεται μέσα στη μεγάλη έρημο της Γιούτα και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα τοπίο που καλύπτεται από εξωγήινα... γκόμπλιν τεράστιους βράχους από ψαμμίτη, με κόκκινη σκόνη που προκαλεί την περιοχή και φαίνεται να μοιάζει με τον ίδιο τον Άρη.
4) Λίμνη με τσούχτρες, Koror Island, Palau

Εκπληκτικός υποθαλάσσιος κόσμος, πυκνή βλάστηση, εξωτικά πτηνά, μικρά κοραλλιογενή νησάκια και φιλικοί κάτοικοι. Το Palau, στον Ειρηνικό ωκεανό, προσέλκυε μέχρι σήμερα κυρίως δύτες.
5) Εθνικό Πάρκο Skaftafell, Kirkjubaejarklaustur, Ισλανδία

Το τοπίο είναι παρόμοιο με αντίστοιχα των Άλπεων, αλλά έχει μορφοποιηθεί μέσω χιλιάδων χρόνων από διαφορετικές επιδράσεις φωτιάς (ηφαιστειακές εκρήξεις του Ουραεφαγιουκούλλ ή του Χβαννανταλσνγιούκουρ και νερού (οι παγετώνες Skeiðarájökull και Skaftafellsjökull) καθώς και οι ποταμοί Skeiðará, Morsá και Skaftafellsá.
6) Λίμνη Mono, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες λίμνες στον πλανήτη, καθώς χρονολογείται 760.000 χρόνια πριν, ενώ τα νερά της είναι πολύ αλμυρά και αλκαλικά, με αρκετά υψηλά επίπεδα στο pH.
7) Πάρκο Jigokudani μαϊμούδες του χιονά, Ναγκάνο, Ιαπωνία

Στα πιο βόρεια μέρη της Ιαπωνίας, η χιονόπτωση είναι αρκετά συχνή και η μέση θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι -5 °C ενώ αρκετές φορές πέφτει στους -15 °C. Ακόμα και σε αυτές τις θερμοκρασίες ωστόσο, ζουν κάποια εκπληκτικά ζώα. Ένα είδος μαϊμούδων, οι μακάκοι, επίσης γνωστοί και σαν μαϊμούδες του χιονιού, περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στα ζεστά νερά των θερμών πηγών της περιοχής για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο ακραίο κρύο.
8) «Πόρτα στην κόλαση» Gas Deposit, Darvaza, Τουρκμενιστάν

Συχνά αναφέρεται ως «η πόρτα στην κόλαση», ο λάκκος μοιάζει με κάτι από ένα σκοτεινό μυθιστόρημα φαντασίας. Αναφλέχθηκε όταν τρύπησαν με τρυπάνι οι σοβιετικοί γεωλόγοι το 1971 και τρύπησαν μια σπηλιά γεμάτη με φυσικό αέριο. Σε μια στιγμή το έδαφος κάτω από την εξέδρα γεώτρησης πετρελαίου κατέρρευσε αποκαλύπτοντας έναν κρατήρα 100 μέτρα.Οι σοβιετικοί επιστήμονες αναγνώρισαν οτι ο κρατήρας θα συνέχιζε να χύνει έξω το φυσικό αέριο στην ατμόσφαιρα, θα δηλητηρίαζε τον αέρα, και θα είχαμε εκατοντάδες θανάτους ανθρώπων στην περιοχή. Ένα σχέδιο τότε συλλήφθηκε, και η ομάδα αποφάσισε να τον κάψει. Ωστόσο 40 χρόνια αργότερα, η φωτιά συνεχίζεται ισχυρή.
9) Πάρκο Hitachi Seaside, Ibaraki, Ιαπωνία

Την άνοιξη, μια αληθινή θάλασσα με πάνω από 4,5 εκατομμύρια κόκκινα μπουμπούκια ανθίζει σχηματίζοντας έναν πραγματικό ωκεανό. Το φαινόμενο αυτό, που αναφέρεται ως "Nemophila Harmony" αξίζει πραγματικά να το δείτε.
10) Πεζούλια ρυζιού Yuan Yang, Yunnan, Κίνα

Οι μικροί πλημμυρισμένοι κλήροι, όπου μέσα τους καθρεπτίζεται ο ουρανός των τροπικών να παίζει με τα σύννεφα και τις μορφές των δέντρων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...