Υοστηρίζουν ότι βρήκαν τον μυθικό θησαυρό του Κάπτεν Κιντ

Δύτες ανακάλυψαν ράβδο από ασήμι βάρους 50 κιλών που πιστεύεται ότι άνηκε στους θησαυρούς του θρυλικού Σκοτσέζου πειρατή William Kidd.
Η ράβδος, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ μέσων μαζικής ενημέρωσης της Μαδαγασκάρης μεταφέρονταν από το πλοίο του πειρατή, όταν αυτό ναυάγησε τον 17ο αιώνα σε κόλπο, κοντά στις ακτές του νησιού.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου που δόθηκε, μετά την ανακάλυψη της ράβδου, επάνω της είναι χαραγμένα τα γράμματα "S" και "L", που φαίνεται πως είναι ο αριθμός 95.
silver_1.JPG
Η ομάδα των δυτών που έκανε την ανακάλυψη, αναφέρει πως το ναυάγιο βρέθηκε σε μία θαλάσσια περιοχή όπου υπάρχουν δεκάδες άλλα ναυάγια, σε έναν κόλπο κοντά στην Sainte Marie, ένα νησί κοντά στις ακτές της Μαδαγασκάρης.
"Ανακαλύψαμε 13 πλοία στον κόλπο', αναφέρει ο αρχαιολόγος Barry Clifford, σύμφωνα με το Discovery News. "Εργαζόμαστε εδώ και 10 εβδομάδες σε δύο από αυτά, με το ένα να είναι το Fire Dragon και το άλλο το «Adventure Galley», δηλαδή πλοίο του Captain Kidd", αναφέρει.
Ο Kidd είχε προσληφθεί από τις βρετανικές αρχές για να κυνηγήσει πειρατές και γαλλικά πλοία αλλά σύντομα έγινε ο ίδιος πειρατής κάνοντας το τραγικό λάθος να επιτεθεί σε βρετανικό πλοίο, στα τέλη του 17ου αιώνα.
"Τον θησαυρό του Κάπτεν Κιντ, για τον οποίο γίνονται μυθικές αναφορές, ψάχνουν εδώ και 300 χρόνια. Έτυχε να είμαι εγώ. Δεν το περίμενα", αναφέρει στο BBC.
"Το αμπάρι όπου βρήκαμε την ράβδο ασημιού είναι γεμάτο. Λόγω της λάσπης δεν βλέπουμε τα πολύτιμα μέταλλα αλλά οι ανιχνευτές πολύτιμων μετάλλων μας λένε ότι υπάρχουν παντού", σημειώνει ο Clifford.
Το «Adventure Gallery» πιστεύεται ότι βυθίστηκε λίγα χρόνια πριν ο Κιντ κρεμαστεί το 1701 στην Αγγλία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...