Με τους αγώνες παλαιών ριζοσπαστών των Επτανήσων παρομοίωσε την προσπάθεια της κυβέρνησης ο Τ. Κουίκ


Με τους αγώνες των παλαιών ριζοσπαστών των Επτανήσων παρομοίωσε την πολιτική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μιλώντας την Πέμπτη στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της ενσωμάτωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

«Οι πολιτικοί αγώνες του ριζοσπαστικού κινήματος έχουν πολλές προσομοιώσεις με τους αγώνες που δίνει σήμερα η νέα ελληνική κυβέρνηση για να επανασυνδέσει την πατρίδα με όλα αυτά που της αξίζουν και που αξίζουν και στους πολίτες της: Να φύγουμε από την “προστασία” εκείνων, που πειραματίστηκαν επάνω μας με ανελέητη ύφεση και τεράστια κοινωνική κρίση. Να ξαναβρούμε την εθνική κυριαρχία και το χαμόγελο μέσα στην οικογένεια της Eυρωζώνης και μέσα στην οικογένεια μιας Ευρώπης “Λαών - Εθνών – Αλληλεγγύης”» τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας.
«Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιζητά μέσα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις που κάνει με τους θεσμικούς εταίρους της να επιτύχει μια λύση με έντιμο συμβιβασμό, επ' ωφελεία και για τις δύο πλευρές, διατηρώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού στην τετραετή εντολή του, που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου» πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.
 Ο υφυπουργός Επικρατείας, παρέστη σήμερα το πρωί στη δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνα, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο της Ένωσης και μετά παρακολούθησε την παρέλαση στην οποία συμμετείχαν πολιτιστικοί Σύλλογοι και Σχολεία.
Το βράδυ της Τετάρτης, μπροστά από το Παλιό Δημαρχείο, παρακολούθησε την απόδοση από χορωδία ενενήντα μελών, όλων των μελοποιήσεων που έκανε ο Νικόλαος Μάντζαρος στους στίχους του Διονυσίου Σολωμού, πριν καταλήξει στην τελική μορφή του Ύμνου προς την Ελευθερία, οι δύο πρώτες στροφές του οποίου είναι ο Εθνικός Ύμνος.
Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Κέρκυρα, ο Τέρενς Κουίκ είχε δίωρη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, όπως και με τον δήμαρχο της πόλης Κώστα Νικολούζο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...