Με το δεξί η ΑΕΚ στην επιστροφή της, 3-0 τον Πλατανιά

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για την ΑΕΚ από τότε που αγωνιζόταν και πρωταγωνιστούσε στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς οι παίκτες του Δέλλα συνέτριψαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ τον Πλατανιά σκορπίζοντας τα χαμόγελα στους φίλους της ομάδας στην επιστροφή της «Ενωσης» στη Σούπερ Λίγκα μετά το 2013.


Ο Βάργκας άνοιξε το σκορ στο 27΄, ενώ ο Γκάλο έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ στο 47΄ και το 3-0 έκανε ο Αραβίδης στο 58΄. Γνώρισε την αποθέωση ο Μπουνανότε στο 75΄ όταν μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι από τους περίπου 30.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Διακρίθηκαν οι Πλατέλλας, Βάργκας, Γκάλο, Σιμόες για την ΑΕΚ, απέναντι στη λεγεώνα των ξένων που παρέταξε ο Παράσχος καθώς η ενδεκάδα της ομάδας των Χανίων είχε μόλις έναν Έλληνα παίκτη.
Το ξεκίνημα πάντως ήταν μουδιασμένο για τους παίκτες του Δέλλα που έχασαν μεν νωρίς μια ευκαιρία με τον Τζιμπούρ, όμως στη συνέχεια είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα σωστά στην επίθεση.
Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζιμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, ο Βάργκας πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ολιμπά (1-0).
Μια άλλη ΑΕΚ είδαν οι φίλαθλοι στο δεύτερο ημίχρονο! Η ομάδα του Δέλλα ειδικά στα πρώτα 20 λεπτά ανέβασε ταχύτητα και «ξεκλείδωσε» με έξυπνο τρόπο την άμυνα του Πλατανιά.
Στο 47΄ ο Ροντρίγκο Γκάλο με περίτεχνη ενέργεια στο ύψος της μεγάλης περιοχής αφού απέφυγε τον αντίπαλό του με καταπληκτικό σουτ έγραψε το 2-0. Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από εξαιρετικό συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες.
Στο παιχνίδι μπήκε στο 75΄ και το νέο αστέρι της ομάδας, ο Ντιέγκο Μπουονανότε, που όμως δεν φάνηκε ιδιαίτερα, καθώς στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά.
Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Κίτρινες: Μπανανά
ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο
* Πριν από την έναρξη του αγώνα στο κέντρο του γηπέδου παρατάχθηκε η εθνική ομάδα αστέγων, που θα λάβει μέρος στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο στο Αμστερνταμ. Με σύνθημα «Γκολ στη Φτώχεια» κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα της εξέδρας.
* Ξανά χλιαρές αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων ακούστηκαν όταν αναγγέλθηκε το όνομα του Ραφίκ Τζεμπούρ κατά την παρουσίαση των ομάδων
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIMEsports
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...