Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν πιο έξυπνα παιδιά

Τις χυμώδεις καμπύλες του γυναικείου σώματος με την ευφυΐα των παιδιών, που εκείνες γεννούν, συνέδεσε νέα επιστημονική μελέτη.
Ερευνητές από το τμήμα δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, με επικεφαλής τον Δρα Γουίλ Λάσεκ, υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν εξυπνότερα παιδιά.

Όπως εξηγούν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το λίπος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου νεογνών μέσω του θηλασμού.
«Χρειάζονται πολλά λιπαρά για το νευρικό σύστημα, και το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή των γλουτών είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό ιδιαίτερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν πλαστεί για να συσσωρεύουν λίπος σε αυτή την περιοχή μέχρι να γίνουν μητέρες», ανέφερε ο Δρ. Λάσεκ.
Από την πλευρά του, ο βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ  Ντέιβιντ Μπάινμπριτζ σημείωσε ότι «Τα λιπίδια που περνούν μέσω του μητρικού γάλακτος στο νεογνό, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το αποθηκευμένο λίπος στους μηρούς και τους γλουτούς της μάνας… Οι γυναίκες με την μεγαλύτερη περιφέρεια γλουτών, έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτών των λιπιδίων».
Για να καταλήξει ότι «ίσως υποσυνείδητα για αυτό αρέσουν στους άνδρες οι γυναίκες με καμπύλες».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...