'Για το Παρίσι' γράφουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί στις βόμβες για τους βομβαρδισμούς στη Συρία

Οι Ρώσοι στρατιώτες "αφιερώνουν" τα χτυπήματά τους στις βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στα αδικοχαμένα "αδέλφια" τους. Ρώσοι αξιωματικοί χαρακτηρίζουν τους Γαλλικούς βομβαρδισμούς σε συριακές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παράνομους (Vid+ Pics)
Adtech Ad
Στελέχη των πληρωμάτων εδάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας γράφουν την φράση «Για το Παρίσι»
σε βόμβες που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εναντίον στόχων στη Συρία, ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

..

Σε ένα βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο του υπουργείο Άμυνας της χώρας εικονίζεται ένας στρατιωτικός να γράφει επίσης «Για τους Συντρόφους μας» σε μια βόμβα στην αεροπορική βάση της Ρωσίας Χμαϊμίμ.
«Οι πιλότοι και οι τεχνικοί στην αεροπορική βάση έστειλαν το μήνυμά τους στους τρομοκράτες μέσω επείγουσας αποστολής από το αεροπορικό ταχυδρομείο» διαβάζει κανείς στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

 

Η Γαλλία απορρίπτει τις ρωσικές επικρίσεις για τους βομβαρδισμούς της γαλλικής ΠΑ εναντίον συριακών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Η διπλωματία της Γαλλίας απέρριψε σήμερα τις κρίσεις που εξέφερε ένας Ρώσος διπλωμάτης, κατά τις οποίες οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Συρία είναι παράνομες, αντιτείνοντας ότι πρόκειται για μια «προσήκουσα και αναγκαία ανταπόδοση» των επιθέσεων στο Παρίσι από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα ταξιδέψει στη Μόσχα την Πέμπτη 26η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δημιουργηθεί ένας ακόμη πιο ευρύς διεθνής συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, παρότι Παρίσι και Μόσχα διαφωνούν όσον αφορά το μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Ρωσία και το Ιράν θεωρούνται οι βασικοί υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος.
Το Παρίσι εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα αεροπορικές επιδρομές στη Ράκα, προπύργιο του ΙΚ στη Συρία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή με τουλάχιστον 130 νεκρούς.
Η γαλλική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως στοχοθετεί πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πόρους υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών, καθώς όπως λέει σκοπεύει να καταστρέψει την βασική πηγή προσόδων της οργάνωσής τους.
Ο Ίλια Ρόγκατσεφ του ρωσικού ΥΠΕΞ επέκρινε σήμερα την επιχειρηματολογία με την οποία η Γαλλία δικαιολόγησε τις επιδρομές της—το Παρίσι επικαλέστηκε το Άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ για το δικαίωμα μιας χώρας να αμύνεται εάν δεχθεί επίθεση. Όπως εξήγησε ο ίδιος, το επιχείρημα αυτό δεν στέκει διότι η γαλλική κυβέρνηση δεν ζήτησε την έγκριση της συριακής κυβέρνησης.
«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε τέτοιες ενέργειες, διότι διεξάγονται χωρίς συμφωνία της συριακής κυβέρνησης», είπε ο Ρόγκατσεφ στην εφημερίδα Κομερσάντ.
«Ο βομβαρδισμός πετρελαϊκών εγκαταστάσεων βασίζεται σε... πολύ διαφορετικούς λόγους, και δεν δικαιολογούνται με την επίκληση της αυτοάμυνας», συνέχισε.
«Καθώς ο Μπασάρ αλ Άσαντ και το Ισλαμικό Κράτος είναι εχθροί στους οποίους δίνουν ίση προτεραιότητα, καταφέρνουν ζημιά και στους δύο κάνοντας αυτό. Σημειώστε παρακαλώ ότι οι Γάλλοι δεν βομβαρδίζουν τέτοιους στόχους στο Ιράκ», πρόσθεσε ο Ρόγκατσεφ.
Η Γαλλία αξιώνει ο Άσαντ να παραδώσει την εξουσία έπειτα από μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία. Δυτικές χώρες επικρίνουν τη Μόσχα διότι, όπως λένε, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία επικεντρώνεται στις επιδρομές της σε οργανώσεις ανταρτών τις οποίες υποστηρίζουν.
«Τα γαλλικά πλήγματα εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων οι οποίες ελέγχονται από το Ντάες (σ.σ. ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) εντάσσονται στη νόμιμη αυτοάμυνα» της Γαλλίας, αντέτεινε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, ο Ρομέν Ναντάλ.
«Είναι μια απαραίτητη και ανάλογη ανταπόδοση στις επιθέσεις που διέπραξε το Ντάες», επέμεινε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ.
Η Ρωσία εξαπέλυσε αυτή την εβδομάδα μαζικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Ράκα, μετά τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν ότι το ΙΚ ανατίναξε ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο Σινά.
Προχθές Τετάρτη ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ διεμήνυσε ότι εάν η Δύση θέλει να υπάρξει ένας διεθνής συνασπισμός εναντίον του ΙΚ, πρέπει να πάψει να θέτει ως προϋπόθεση την απομάκρυνση του Άσαντ από την εξουσία.
(Πηγή: ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...