Εκλογές ΝΔ: Με τεχνικά προβλήματα η διαδικασία - Στον αέρα οι εκλογές -Oλα τα Βίντεο

Οι κάλπες στα 883 εκλογικά κέντρα της χώρας άνοιξαν και οι ψηφοφόροι, αλλά και οι φίλοι της ΝΔ άρχισαν να προσέρχονται για να εκλέξουν τον 8ο πρόεδρο του κόμματος. Ωστόσο πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής έχει "κολλήσει" τη διαδικασία και απειλεί να "τινάξει" στον αέρα τις εκλογές.
Τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει σε πολλά εκλογικά κέντρα με το ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής.
Έτσι δεν έχει ανοίξει ακόμα το online σύστημα προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία και αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει η διαδικασία. Μάλιστα σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το λογαριασμό του στο Twitter σχολίασε το θέματα:
 «Ευχαριστώ για όλα και Συγγνώμη διότι τεχνικό πρόβλημα δεν επιτρέπει ακόμη την διεξαγωγή των εκλογών. Τί να πω;» 
Και σε δεύτερο tweet: «Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο».
Και σε δεύτερο tweet: «Μήν ξεκινήσετε να πηγαίνετε να ψηφίσετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο».
Στο θέμα αναφέρθηκε μέσω Twitter και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έγραψε:
"Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 9.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση".
 Την άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης ζήτησε μέσω του Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει ο νικητής το (50,1%) τότε την επόμενη Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.

Οι κάλπες θα έπρεπε να ανοίξουν στις 7 το πρωί και να κλείσουν στις 7 το βράδυ και το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα με την ενσωμάτωση του 10% των τμημάτων θα έπρεπε κανονικά να ανακοινωθεί περίπου στις 20:30 το βράδυ, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την συμμετοχή που θα υπάρξει.
Οδηγός προς τους ψηφοφόρους 
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν.
• Στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο που είχαν επιλέξει την πρώτη Κυριακή.
• Όσοι δεν ψηφίσουν την Κυριακή δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο
• Το αντίτιμο θα είναι 3 ευρώ και ισχύει μόνο για τον πρώτο γύρο.
• Στην περίπτωση που υπάρξει βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα, τότε η ψηφοφορία θα σταματήσει και θα ξαναρχίσει μόλις διορθωθεί το πρόβλημα.
Που θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι 
Μέχρι στιγμής μόνο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν έχει ανακοινώσει σε πιο εκλογικό κέντρο θα ψηφίσει .
Στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο θα ψηφίσει στις 9:30 το πρωί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
πηγη

ΝΔ: Δεν ξεκίνησε λόγω τεχνικών προβλημάτων η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου

ΝΔ: Δεν ξεκίνησε λόγω τεχνικών προβλημάτων η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου
Αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ ζητά ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης λογω των τεχνικών προβλημάτων που υπαρχουν απο το πρωί στη διαδικασια.
Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις 07:00, αλλά οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει ακόμα.
«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση», ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομολοποίηση της κατάστασης», ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο», αναφέρει η ανάρτηση του “Αδωνι Γεωργιάδη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα Δημοκρατία: Έπεσε το σύστημα, στον αέρα η διαδικασία εκλογής προέδρου

Συνεδριάζει η ΚΕΦΕ, ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής, καθώς η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε ποτέ. Τα προβλήματα είχαν φανεί από χθες. Ο Μεϊμαράκης ζητά ακύρωση, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης καταγγέλλουν τη διαδικασία
Adtech Ad
Πρόβλημα με το “καλημέρα” στο on line σύστημα της εκλογικής διαδικασίας κινδυνεύει να οδηγήσει σε ακύρωση και φιάσκο την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
ADVERTISEMENT
Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις επτά αλλά οι κάλπες δεν έχουν ανοίξει ακόμη, καθώς το τερματικό δε λειτούργησε ποτέ.
Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίαζε όλη τη νύχτα και συνεχίζει αναζητώντας μία λύση, ενώ στο τραπέζι είναι πλέον ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής. Στις δέκα το πρωί πραγματοποιείται ψηφοφορία στην ΚΕΦΕ για το εάν θα συνεχιστεί η διαδικασία ή εάν θα αναβληθεί.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη, ζήτησε αναβολή λόγω των τεχνικών προβλημάτων στη διαδικασία.
"Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση", έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομαλοποίηση της κατάστασης", ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
"Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο", έγραψε επίσης στο twitter από το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Επί της ουσίας η διαδικασία είναι στον αέρα, αφού η εταιρεία, όπως καταγγέλλεται, δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες, ενώ απουσιάζουν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.
Σε ορισμένα εκλογικά σημεία έχει ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, αλλά η νομική υπηρεσία του κόμματος τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Μένει να αποφασίσουν οι τέσσερις υποψήφιοι εάν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα, σε περίπτωση που η εταιρεία δεν βρει λύση.
Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των υποψηφίων προέδρων της ΝΔ και των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για να επιλυθούν σωρεία προβλημάτων που μέχρι το παρά πέντε του ανοίγματος της κάλπης παρέμεναν άλυτα.
Οι φόβοι επανάληψης φαινομένων του 2009 όπου για κάμποσες ώρες είχε πέσει το online σύστημα ελέγχου της διαδικασίας είχε επανέλθει και δύσκολα έβρισκε κανείς στέλεχος της ΝΔ που να εβαζε το χέρι του στη φωτιά και να διαβεβαίνε ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά παρέμεναν οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα όπως η στελέχωση των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών καθώς αναζητούνταν μέχρι την τελευταία στιγμή αντικαταστάτες τοπικών στελεχών που είχαν εκφραστεί υπέρ κάποιου εκ των τεσσάρων υποψηφίων. Παράλληλα μεγάλος μπελάς παραμένει η τεχνική υποστήριξη της παρακολούθησης και του ελέγχου της ψηφοφορίας με τον online σύστημα προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν είχαν παραδοθεί και εγκατασταθεί όλα τα τερματικά και όχι μόνο.
Τα σύννεφα στη Συγγρού μαζεύτηκαν από νωρίς χτες το πρωί όταν εκτάκτως συγκλήθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Ωστόσο το μεσημέρι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της αναφερόταν ρητά ότι είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας και δινόταν η αίσθηση όταν ήταν όλα έτοιμα για να ανοίξουν οι κάλπες το πρωί και να κυλήσει ομαλά ο πρώτος γύρος της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.
Ωστόσο αργά το απόγευμα με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αλέκος Κόκκαλης μέλος της ΚΕΦΕ εξέφραζε την ανησυχία του ότι «λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία διαπιστώνω με αγωνία, ότι υπάρχουν ουσιώδη προβλήματα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, ενώ εγκύκλιοι και οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους είναι αντικρουόμενες και δυσνόητες». Μάλιστα ο κ. Κόκκαλης κατέληγε ως εξής: «θέλω να καταστήσω σαφές ότι υπεύθυνοι για τη διαδικασία εκλογής Αρχηγού της ΝΔ, είναι ο Γραμματέας της ΝΔ και Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, η Γενική Δ/νση του Κόμματος, η Γραμματεία Οργανωτικού και η Διεύθυνση Πληροφορικής με την φιλότιμη προσπάθεια τους να κριθεί στο τέλος της αυριανής μέρας ως επαρκής ή όχι».
Μεϊμαράκης: Παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου στον Πλακιωτάκη - ΒΙΝΤΕΟ
Την παραίτησή του και επίσημα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από την ηγεσία της ΝΔ. Προτάσσοντας την ανάγκη ενότητας της παράταξης ο κ. Μεϊμαράκης παρέδωσε, όπως είπε τη μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης.
Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρεία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου» τόνισε ο κ. Μειμαράκης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διάσπασης της ΝΔ.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μειμαράκης δεν ξεκαθάρισε αν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...