Γιατί κάποια παιδιά φοβούνται τον Άγιο Βασίλη

Ο Άγιος Βασίλης είναι η αγαπημένη φιγούρα όλων των παιδιών, αφού είναι εκείνος που γυρίζει ολόκληρο τον κόσμο πάνω στο έλκηθρό του, που σέρνουν οι τάρανδοι, κατεβαίνει από τις καμινάδες των τζακιών και αφήνει δώρα σε όλα τα παιδάκια κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα περισσότερα παιδιά μάλιστα κάνουν προσπάθειες να μείνουν ξάγρυπνα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προσπαθώντας να τον δουν από κοντά.


Αν όμως το δικό σας παιδί δεν ανήκει στην πλειονότητα των παιδιών που λατρεύουν τον Άγιο Βασίλη και από τις αρχές του Δεκεμβρίου περιμένουν τη στιγμή που θα τους φέρει το δώρο, τότε θα πρέπει να του συστήσετε τον δημοφιλή και συμπαθή γέροντα, ώστε να μην τον φοβάται πολύ και κάθε φορά που τον βλέπει να απομακρύνεται και να αρνείται να βγάλει φωτογραφίες μαζί του.


Υπάρχει παιδί που φοβάται τον Άγιο Βασίλη; Διαβάστε τους λόγους που κάνουν τα παιδιά να φοβούνται τη δημοφιλή αυτή φιγούρα.

Η αληθινή και φανταστική διάσταση του προσώπου του Άγιου Βασίλη
 Οι περισσότεροι γονείς δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους μπορεί να φοβάται τον Άγιο Βασίλη. Αυτό συμβαίνει καθώς ο μηχανισμός των ενηλίκων στηρίζεται στην αυτόματη συνειδητοποίηση της μεταφορικής έννοιας του προσώπου του. Το παιδικό μυαλό, όμως, συχνά δεν αποδέχεται με τον ίδιο τρόπο την έννοια του Άγιου Βασίλη και πολλές φορές, συγχέει την αληθινή με τη φανταστική διάσταση του προσώπου. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στο γεγονός ότι ο Άγιος Βασίλης εμφανίζεται μόνο κατά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων γιορτών Το παιδί μπορεί, όταν το βλέπει στις διάφορες ιστορίες να τον φαντάζεται όπως επιθυμεί, κρατώντας μια απόσταση ασφαλείας από την φυσική επαφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας έχει την εικόνα ενός «ήρωα» μικρότερων διαστάσεων από το ίδιο. Όταν την περίοδο των Χριστουγέννων, έρθει σε οπτική επαφή με τη φυσική υπόστασή του, συναντώντας τον Άγιο Βασίλη σε δημόσιους χώρους ή στο σχολείο του ή ακόμη και μέσα στο σπίτι, τότε ξαφνικά, η φιγούρα που είχε στο μυαλό του, αποκτά άλλο κύρος και άλλη διάσταση μέσα του και πολλές φορές αυτή η αλλαγή μπορεί να τον φοβίζει.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...