Μ. Μανουσάκης από τη Λάρισα: Διαβάζω τα χειρότερα, ακούω τα καλύτερα για το «Ουζερί Τσιτσάνης»

Χρυσωρυχείο καταστάσεων και γεγονότων που μυρίζουν Ελλάδα χαρακτηρίζει ο Μανούσος Μανουσάκης το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης» στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία που φέρει την σκηνοθετική του υπογραφή και προβάλλεται αυτό το διάστημα και στους κινηματογράφους της Λάρισας.
Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας τόνισε πως μέσα από την ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη
Βασίλη Τσιτσάνη και από έναν μεγάλο έρωτα καταδεικνύεται ο παραλογισμός των φυλετικών διακρίσεων και των ναζιστικών μορφωμάτων που και σήμερα βρίσκουν έδαφος και αναπτύσσονται, καθιστώντας την ταινία δραματικά επίκαιρη.
tsitsanis2
Ο Μανούσος Μανουσάκης και η σύζυγός του Μαρία στα Victoria Cinemas
Το έργο διαδραματίζεται στα χρόνια της κατοχής στη Θεσσαλονίκη όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει και δημιουργεί μεγάλα τραγούδια παρά τις δυσκολίες ενώ παράλληλα παρακολουθούμε τη γέννηση ενός  μεγάλου αλλά αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα σε έναν χριστιανό και μια Εβραία. Ο έρωτας αυτός μάλιστα ξαναζωντανεύει στις μνήμες όλων τα τραγικά γεγονότα και τον αφανισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Η ταινία είναι μια εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα παραγωγή με 3.000 κουστούμια και 2.500 κομπάρσους τους οποίους μάλιστα ο ίδιος ο σκηνοθέτης χαρακτηρίζει βοηθούς – πρωταγωνιστές της ταινίας, εξαίροντας την προθυμία των κατοίκων της περιοχής να βοηθήσουν στα γυρίσματα της ταινίας, τα  οποία σημειωτέον διήρκεσαν τρεις μήνες.
tsitsanis1
Ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος σήμερα έδωσε το παρόν στο κινηματογράφο της Λάρισας όπου και προβάλλεται η ταινία σκοπεύει να γυρίσει όλη την Ελλάδα προκειμένου να μοιραστεί με όσους την παρακολουθήσουν τις εντυπώσεις τους αλλά και να ακούσει την κριτική τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...