Eκλογές στη Νέα Δημοκρατία-Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα η ψηφοφορία (vid)

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς και με διπλό διακύβευμα, ποιος μπορεί να κρατήσει ενωμένη την παράταξη και ποιος μπορεί να αντιπαρατεθεί καλύτερα με τον Αλέξη Τσίπρα, στήνονται ξανά οι κάλπες για την εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που μπήκε στην εσωκομματική κούρσα έχοντας της στήριξη του Κώστα Καραμνλή,

λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία, με μήνυμά του απευθύνθηκε προσωπικά στους Νεοδημοκράτες, λέγοντας πως «Αύριο προχωράμε ενωμένοι για το καλό του τόπου. Τιμή μου η εμπιστοσύνη σας».
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, είναι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί κι άλλο η παράταξη. Ο ίδιος δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ότι αν είναι δεύτερος θα αποσυρθεί, επιμένοντας πως πρέπει να υπάρξει δεύτερος γύρος, ακόμη και με απόσυρση του δεύτερου σε ψήφους.
«Εγώ θέλω να εγγυηθώ το εξής, ότι μόλις εκλεγώ, σε ένα μήνα τουλάχιστον, δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη και με διαφορά. Και θα το δείτε» τόνισε .
«Θα πρέπει η κυβέρνηση να μας φέρει προτάσεις (για το ασφαλιστικό), αναλογιστικές μελέτες και να μας εξηγήσει γιατί υπάρχει το πρόβλημα. Και δεύτερον, θα πρέπει να θέλει και να το συζητήσει. Αυτή τη στιγμή έχει νωπή εντολή. Έχει δύο μήνες κυβέρνηση, είναι λίγες βδομάδες κυβέρνηση. Να πάει να κυβερνήσει. Αν δεν μπορεί να φύγει, κα Κοσιώνη. Να φύγει. Όπως με ακούτε» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Με χρονοδιάγραμμα 111 ημερών που περιλαμβάνει συγκεκριμένες αλλαγές και προτεραιότητες για την ανανέωση της ΝΔ και με στόχο να εκλεγεί μέσα στις δύο πρώτες θέσεις φθάνει ως τις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απευθύνθηκε με επιστολή του προς τους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα. Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης αναμέτρησης στις 10 Ιανουαρίου, αν δεν υπάρξει το 50+% από τον πρώτο γύρο, στο επιτελείο του πρώην υπουργού αφήνουν ανοικτό το τι θα πράξει, ανάλογα με τα ποσοστά.

Επίσης στο δεύτερο γύρο, θεωρεί ότι θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που λόγω της αδυναμίας του να παραβρίσκεται στη Βουλή, αν εκλεγεί θα ορίσει αντιπρόεδρο με κοινοβουλευτικά καθήκοντα. Ο κ. Τζιζτικώστας αμφισβήτησε τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μειμαράκη και τη συνέδεσε με το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος για το λόγο αυτό, δέχθηκε χτυπήματα από τα συστήματά διαπλοκής στη χώρα μας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης την τελευταία εβδομάδα επικέντρωσε την προσοχή του στο Λάκη Λαζόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε εκπρόσωπο του κ. Τσίπρα και έκλεισε τις παρεμβάσεις του με την επίθεση κατά του κ. Φλαμπουραρη. Στοχεύει επίσης, στο δεύτερο γύρο, ωστόσο το τι θα πράξει στο ενδεχόμενο μια δεύτερης αναμέτρησης το έχει αφήσει ανοικτό, μην αποκλείοντας και την πιθανότητα ακόμη και να δεχθεί θέση αντιπροέδρου αν εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας και του κάνει σχετική πρόταση.
Οι κάλπες, εκτός απροόπτου, θα είναι ανοικτές αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί, ως τις 7 το απόγευμα.
Όποιος επιθυμεί να ψηφίσει, θα καταβάλει τρία ευρώ και θα υπογράφει υπεύθυνη δήλωση με στοιχεία της ταυτότητάς του, ότι δέχεται τις αρχές, την ιδεολογία και το πρόγραμμα ΝΔ. Στον πρώτο γύρο μπορεί αν ψηφίσει κανείς σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμεί, όμως αν διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου, θα πρέπει να ψηφίσει στο ίδιο τμήμα με του πρώτου γύρου.
Πηγή: ΕΡΤ1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
 

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής για την εκλογή νέου προέδρου

Πολιτική Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και χωρίς να κάνει δηλώσεις ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής (Pics+Vids)

 

Η δεύτερη μάχη των τεσσάρων, στη σκιά του Καραμανλή

Πολιτική Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης καλούν (ξανά) σήμερα τους ψηφοφόρους στις κάλπες, με φόντο τα σενάρια διάσπασης και δημιουργίας νέου κόμματος, αλλά και εν μέσω της σφοδρής σύγκρουσης των σαμαρικών και σκληρών δεξιών με τους καραμανλικούς


Στις κάλπες η ΝΔ. Πάνω από 100.000 η συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες


Η μάχη για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Μετά την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου, τα μέλη του κόμματος προσέρχονται εκ νέου στις κάλπες. Παρακολουθήστε τη διαδικασία μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...