Πως ένας 85χρονος αγρότης από την Κίνα έγινε style icon της χρονιάς

Ο 85χρονος αγρότης από την Κίνα πέρασε με ευκολία από τους ορυζώνες στον κόσμο της μόδας με τη βοήθεια του εγγονού του ακόμη και αν μέχρι σήμερα δεν είχε φορέσει ούτε ένα κοστούμι στη ζωή του.
Ο Ding Bingcai, εκλεπτυσμένος, στην πένα, άνετος και με αυτοπεποίθηση έγινε το φωτογραφικό θέμα σε editorial μόδας αντρικού στιλ από τον εγγονό Ding Guoliang, που θα προτιμούσε να τον αποκαλούμε Jesse και έγινε viral πρότυπο στη χώρα του δράκου. “Οι φωτογραφίες είναι ένας φόρος τιμής στον παππού μου και την τρίτη ηλικία” είπε στο CNN ο δημιουργός των εικόνων.

Η ιδέα να φωτογραφίσει τον ηλικιωμένο πρόγονο του προέκυψε όταν ο Bingcai μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στην νοτιοανατολική πόλη της Κίνας Xiamen όπου και ο Jesse δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φωτογράφος μόδας. “Ήθελα να του δείξω πως βγάζω τα προς το ζην” λέει ο εγγονός στο CNN κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης μαζί με τον παππού του στα γραφεία του Πεκίνου.
“Γνώριζε ότι είμαι φωτογράφος αλλά πίστευε ότι έβγαζα λήψεις για σχολικά λευκώματα” λέει. Ο Jesse αποφάσισε να περάσουν παρέα ένα τριήμερο στην παραθαλάσσια πόλη φορώντας ακόμη και τα ίδια ρούχα για να διασκεδάσουν το πείραμα τους.
“Ο παππούς μου δεν είχε φορέσει ποτέ στη ζωή του κοστούμι, όπως και οι περισσότεροι της γενιάς του. Πέρασε πολύ δύσκολα χρόνια, θα ήθελα να είχε ζήσει με την ευκολία που μεγάλωσα εγώ” σχολιάζει με συγκίνηση.












Φορώντας ένα duffel coat και ένα γούνινο παλτό, ο Bingcai, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς 10 εγγονιών διασκέδασε όσο και ο απόγονος του τη φωτογράφιση που έχει συγκινήσει το διαδίκτυο.
“Ελπίζω με αυτή τη φωτογράφιση να δώσω ένα κίνητρο σε όλους να φροντίζουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, όχι μόνο προσφέροντας ένα πιάτο φαί αλλά κάνοντας μέρος της ζωής τους” λέει ο Jesse.
Σήμερα στην Κίνα ζουν περισσότεροι από 222 εκατομμύρια ηλικιωμένοι άνω των 60, περίπου το 16% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ενώ το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί με τα χρόνια που έρχονται καθώς οι θέσεις εργασίας καταργούνται για να αντικατασταθούν από αυτοματοποιημένες μηχανές.
“Όταν ήμουν πιτσιρικάς ο παππούς μου με φρόντιζε με τις καλύτερες λιχουδιές” λέει ο Jesse που μεγάλωσε δίπλα από τον 85χρονο Bingai μέχρι τα δέκα του στο αγρόκτημα του στην αγροτική επαρχία Fujian.
“Μου έλεγε παιδικές ιστορίες του, τότε που ήταν και εκείνος ένα παιδί σαν εμένα. Τώρα του ανταποδίδω τη φροντίδα και τις όμορφες αναμνήσεις” είπε ο 30χρονος φωτογράφος μόδας που θέλει να μας υπενθυμίσει ότι κάτω από την αμφίεση υπάρχει η φροντίδα, όχι μόνο για τη δημόσια εικόνα αλλά και για τις γενιές, είτε έρχονται, είτε φεύγουν.
China:  y Shen Lu & Katie Hunt
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...