Έξι θαυμάσιες προτάσεις φαγητού στο Ναύπλιο Πού θα απολαύσετε καλό φαγητό χωρίς να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ακολουθούν έξι προτάσεις φαγητού στο Ναύπλιο που δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ. Ταβέρνες και εστιατόρια, άλλα παλαιότερα, άλλα πιο σύγχρονα που έχουν κατορθώσει να βρίσκονται πάντα στις top επιλογές της λίστας μας όταν επισκεπτόμαστε το πανέμορφο Ναύπλιο.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ο Ρούλης


Δεν θα βρείτε καλύτερη αναλογία ποιότητας-τιμής στο Ναύπλιο σε ό,τι αφορά ψάρι και θαλασσινά από ό,τι στον Ρούλη. Το ουζερί – Ψαροταβέρνα το συναντάμε στην παραλιακή οδό Ναυπλίου – Νέας  Κίου λίγα μέτρα από την θάλασσα με θέα την πόλη. Λειτουργεί από το 1981, στην νέα του τοποθεσία ωστόσο το συναντάμε το 1991. Διακρίνεται για το σεβασμό που επιδεικνύει στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ φημίζεται για το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά, τους ψαρομεζέδες και το φιλικό service. Δοκιμάστε χταπόδι ψητό, γαύρο παστό, γαρίδα σαγανάκι, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψητή φέτα. Από τα best sellers πιάτα του Βασίλη Φασουλή (ιδιοκτήτη και μάγειρα της ταβέρνας, ενίοτε και ψαρά!) η ψαρόσουπα και η αστακομακαρονάδα. Στο τέλος του γεύματος προσφέρεται κέρασμα σπιτικό γλυκό κουταλιού.
Info
Καθημερινά: από τις 10.30
Από €14/άτομο
Παραλιακή Οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 253, Ναύπλιο
Τηλ. 27510 52006

Το Όμορφο Ταβερνάκι 


Ένα όμορφο ταβερνάκι στην καρδιά της Παλιάς Πόλης. Θα το βρείτε σε μια γραφική γωνίτσα, που ταιριάζει απόλυτα με το όνομά του, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Κωτσονοπούλου, στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου.  Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της εδώ, με τα εμπνευσμένα πιάτα του ιδιοκτήτη να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πελατών του. Από αυτά ξεχωρίζουν το πολίτικο σουβλάκι, το μπιφτέκι γαλοπούλα και για τους λάτρεις των πικάντικων πιάτων το 999 σκαλιά.
Info
Καθημερινά: από τις 12.30
Από €12/άτομο
Κωτσονοπούλου & Βασιλίσσης Όλγας 1, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο
Τηλ.  27520 25944, www.omorfotavernaki.gr

Σαβούρας 


Είναι αναμφίβολα η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα του Ναυπλίου.  Στον λιτό εσωτερικό του χώρο αλλά και τα τραπέζια που παρελαύνουν στον πεζόδρομο θα δοκιμάσετε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τα καΐκια ντόπιων ψαράδων.  Στη βιτρίνα της ψαροταβέρνας μπροστά στην είσοδο φιγουράρουν σε καθημερινή βάση μεγάλα ψάρια, όπως φαγκρί, σφυρίδα, μπαρμπούνια, τσιπούρες, συναγρίδες κ.ά., (πάντα ανάλογα με την ψαριά).
Τα best sellers του καταλόγου είναι η αστακομακαρονάδα με ζωντανούς αστακούς, η γαριδομακαρονάδα, οι γαρίδες σαγανάκι και η φρέσκια ψαρόσουπα.
Info
Καθημερινά: 12.00-01.00 (καλοκαίρι), 12.00-00.00 (χειμώνας)
Από €14/άτομο (με ποτήρι κρασί)
Μπουμπουλίνας 79, Ναύπλιο
Τηλ.  2752027704

Kitton 


Στα εβραϊκά Kitton σημαίνει μικρή, καλή κουζίνα. Το εστιατόριο πάνω από την Πλατεία Φιλελλήνων που λειτουργεί από την άνοιξη του 2014 διαθέτει έναν μικρό κατάλογο που συνθέτει μια ολοκληρωμένη και αξιόλογη γευστική πρόταση. Ο χώρος, ο οποίος παλιά λειτουργούσε ως στάβλος, χαρακτηρίζεται για τη φινέτσα και την προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, με τους πέτρινους τοίχους και την ξύλινη οροφή να κεντρίζουν το μάτι. Η κουζίνα είναι μεσογειακή  με ιδιαίτερες γευστικές προτάσεις επιμελημένες από το σεφ Νίκο Κοντομάρκο.
Στο ανανεωμένο μενού του θα διακρίνετε εμπνευσμένα ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που σίγουρα θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας. Ξεχωρίζουμε το ριζότο με μαύρα μανιτάρια,  το κριθαρότο με κοτόπουλο και λαχανικά και το  λαβράκι με σοτέ σπανάκι, μπέιμπι πατάτες, αγκινάρα, μυρωδικά και σος λεμονιού.  Ο κατάλογος, διαθέτει, επίσης ζουμερό burger (από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus) με τυρί, ντομάτα, iceberg, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και σπαστές πατάτες. Συνοδεύστε την επιλογή σας με κάποιο από τα κρασιά της wine list, η οποία περιλαμβάνει 20 ελληνικές ετικέτες από τον ντόπιο και τον ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.  Το γεύμα ή το δείπνο σας ολοκληρώνεται ιδανικά με κάποιο από τα εξαιρετικά γλυκά του, όπως σουφλέ σοκολάτας και banoffee pie με φρέσκια σαντιγύ.
Info
Δευτέρα- Παρασκευή: 18.00-01.30, Σάββατο- Κυριακή: 18.00-02.00
Από €20/άτομο,
Εθνικής Αντιστάσεως 1 & Παπανικολάου, Λιμάνι, Ναύπλιο
Τηλ. 27524 00123, 6944 52358

Τα Φανάρια


Στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, τη Σταϊκοπούλου, εντοπίζεται μία από τις πιο φημισμένες ταβέρνες και σταθερή αξία της πόλης, Τα Φανάρια. Τα τραπέζια στο γραφικό σοκάκι της Παλιάς Πόλης γεμίζουν με σπεσιαλιτέ της ελληνικής, παραδοσιακής κουζίνας, πιάτα βασισμένα σε τοπικές συνταγές, καθώς και ψητά της ώρας στα κάρβουνα. Όλα παρασκευάζονται από τα χέρια των ιδιοκτητών της ταβέρνας, κυρίας Ελισάβετ και κυρίου Κωνσταντίνου, και ξεχωρίζουν για την ιδαίτερη έμφαση που έχει δοθεί στην ποιότητα. Δοκιμάστε μουσακά, λαδερά, όσπρια, κρέας στο φούρνο ή πιάτα της ώρας.
Info 
Καθημερινά: από τις 12.00
Από €11/άτομο
Σταϊκοπούλου & Σούτσου 13, Παλιά Πόλη, Ναύπλιο
Τηλ.  27520 27141
www.fanaria.gr

L' Assassino 


Από τα εστιατόρια στην παραλία του Ναυπλίου που αξίζει να επισκεφτείτε, τόσο για το εκλεπτυσμένης αισθητικής minimal περιβάλλον όσο και για τις αξιόλογες και προσιτές γευστικές προτάσεις του.  Το L' Assassino στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο επί της Μπουμπουλίνας και προσφέρει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, με έμφαση στην ιταλική. Από τον κατάλογό του ξεχωρίζουν τα ζυμαρικά, τα ριζότι και τα πιάτα με κρέας είτε με σος, είτε ψητό στη σχάρα. Συνοδεύστε την επιλογή σας με κάποιο κρασί από την ενημερωμένη wine list που περιλαμβάνει περίπου 30 ετικέτες από τον τοπικό και τον υπόλοιπο ελληνικό αμπελώνα.
Info
Καθημερινά: από τις 19.00 (τέλη Ιουνίου-τέλη Σεπτεμβρίου), Παρασκευή-Κυριακή: από τις 18.00 (Οκτώβριος-Ιούνιος)
Από €14/άτομο (με ποτήρι κρασί)
Μπουμπουλίνας 77, Λιμάνι, Ναύπλιο
Τηλ.  27520 29581
www.lassassino.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...