Πραξικόπημα Γ.Στουρνάρα: Ποιος επιτέλους κυβερνάει αυτή τη χώρα;

 ΥΙΟΘΕΤΕΙ Η ΝΔ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ;
 Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το πραξικόπημα που ετοίμαζε ο Γιάννης Στουρνάρας με σκοπό να “προστατεύσει” τα συναλλαγματικά αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας από την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, υπονομεύοντας της επί της ουσίας, αλλά και αναλαμβάνοντας ρόλο... υπουργού Δημοσίας Τάξεως προέβη σε παρασκηνιακές κινήσεις για να σταλούν ένοπλοι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο της Τράπεζας.


Είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς, ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτή τη χώρα; Για λογαριασμό ποιου λειτούργησε ο Γιάννης Σουρνάρας (υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και νωρίτερα με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ) και αποφάσισε να εμπλέξει ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε ένα σχέδιο υπονόμευσης της ίδιας της Ελλάδας, την περίοδο που οι δανειστές απειλούσαν την εθνική μας κυριαρχία.

Και ένα άλλο ακόμη ερώτημα κρίσιμης σημασίας, γιατί για όσα αποκαλύπτονται δεν έχει παρέμβει ακόμη εισαγγελέας να καλέσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δώσει εξηγήσεις όταν μία εφημερίδα που τον στηρίζει αποκαλύπτει πώς έδρασε εντελώς πραξικοπηματικά αναλαμβάνοντας ρόλο εν είδη εκτελεστικής εξουσίας όταν ήταν απλά ένας διορισμένος υπάλληλος;

Ας μας ξεκαθαρίσουν και από την κυβέρνηση, σε βάρος της οποίας λειτούργησε ο κ. Στουρνάρας αναλαμβάνοντας ρόλο “εγγυητή” της παραμονής της χώρας στο ευρώ, όταν από το Μέγαρο Μαξίμου ποτέ δεν είχαν κρύψει πώς επεξεργάζονταν εναλλακτικό σχέδιο με το τύπωμα δεύτερου νομίσματος, ποιος κυβερνάει πραγματικά αυτόν τον τόπο; Η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση ή ο διοικητής της ΤτΕ και τα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπεί;

Εκείνη η περίοδος, του δημοψηφίσματος, που ο κ. Στουρνάρας καλούσε τον άλλωστε πολιτικό του προϊστάμενο και πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμένο να του απαντήσει αν η κυβέρνηση είχε δικαίωμα να εκδώσει διπλό νόμισα (αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει τον Π. Παυλόπουλο για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών οι οποίες κατά την εκτίμησή του "θα έθεταν σε κίνδυνο τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ”) η Ελλάδα ήταν σε μία εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η κυβέρνηση δεν ήλεγχε και απ' ότι φαίνεται και σήμερα δεν ελέγχει την Ελληνική Αστυνομία με αποτέλεσμα να ελοχεύει ο κίνδυνος να μπει η Ελλάδα σε μεγαλύτερες περιπέτειες, όπως φάνηκε άλλωστε από το πραξικόπημα που ετοίμαζε ο κ. Στουρνάρας.

Έφτασε στο σημείο ο έμπιστος του Σημίτη και υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για να ανακόψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης να κάνει χρήση των αποθεματικών ύψους 17 δισ. ευρώ, να θέσει σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης τους υπαλλήλους ασφαλείας της ΤτΕ και να στείλει τον Γιάννη Ραχωβίτσα πρώην υπαρχηγό της ΕΛΑΣ και σύμβουλος ασφαλείας της ΤτΕ να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, να τους ενημερώσει για τις πληροφορίες που είχε ώστε να είναι έτοιμοι, αν παραστεί ανάγκη, να φτάσουν στο σημείο εντός ελαχίστων λεπτών"!

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέδωσε εντολές δηλαδή για ένοπλη φύλαξη των αποθεματικών έναντι ακριβώς ποιων; Έναντι της κυβέρνησης της χώρας που την είχε εκλέξει ο λαός μόλις έξι μήνες πρίν; Αυτό πως ακριβώς λέγεται αν δεν ονομάζεται πραξικόπημα;

Και αν συνέβησαν όλα αυτά την περίοδο του καλοκαιριού, κοντά στο δημοψήφισμα που ο ελληνικός λαός με ένα 62% είπε “ΟΧΙ” στην παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας στους δανειστές ποιος διασφαλίζει εν τέλει πώς η κατάσταση αυτή που περιγράφεται με πρωταγωνιστή τον κ. Στουρνάρα ως ενορχηστρωτή ενός πραξικοπήματος πως δεν θα συμβεί ξανά αν η Ελλάδα βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση από τον ίδιο το διοικητή της ΤτΕ ή άλλο πρόσωπο;

Πρέπει επιτέλους να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες και να απαντήσει για το ποιος επιτέλους κυβερνάει τη χώρα, όπως επίσης και η αντιπολίτευση, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να τοποθετηθούν και πουν αν υιοθετούν τις κινήσεις που έκανε ο κ. Στουρνάρας τον οποίο στήριζαν και στηρίζουν.

Γιατί μπορεί να θέλουν Εξεταστική Επιτροπή για τις πράξεις του Γιάνη Βαρουφάκη, που ετοίμαζε ένα plan Χ, ως όφειλε στο κάτω κάτω, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ομολογείται ένα πραξικόπημα από τον κ. Στουρνάρα. Και λέμε ομολογείται γιατί ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας δεν έχει διαψεύσει το παραμικρό απ' όσα αποκάλυψε τη φιλικά προσκείμενη σε αυτόν εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...