Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε επισήμως τις τύχες της ΝΔ στα χέρια του (vid) – Τα τελικά αποτελέσματα (vid)

Αλλαγή σελίδας στη ΝΔ με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος. Έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας στα γραφεία της Συγγρού από τον μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη. Τελικά ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε το 52,43% και ο κ. Μεϊμαράκης το 47,57% των ψήφων.


Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, θα παραμείνει στην θέση του μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του τακτικού συνεδρίου. Αυτό αποφασίστηκε μετά την συνάντηση του νέου προέδρου της ΝΔ με τον Α. Παπαμιμίκο.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη δημιουργικής ανανέωσης και ευχαρίστησε τον μεταβατικό πρόεδρο, τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη, αλλά και τα μέλη και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν και απέδειξαν τις ρίζες του κόμματος στην ελληνική κοινωνία.
mitsotakis-plakiotakis2Απευθυνόμενος στον Γιάννη Πλακιωτάκη και στον Γιάννη Τραγάκη, ο νέος πρόεδρος του κόμματος είπε: Θέλω να σε συγχαρώ για το έργο το οποίο επιτέλεσες σε δύσκολες συνθήκες, ως μεταβατικός Πρόεδρος. Στάθηκες με αξιοπρέπεια και ποιότητα στο ύψος των περιστάσεων και το κόμμα, σου είναι υπόχρεο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον Γιάννη Τραγάκη. Ως Πρόεδρος της ΚΕΦΕ διεκπεραίωσε μια εκλογή πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του κόμματος, με απόλυτη αρτιότητα και χωρίς να υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο. Θέλω να ευχαριστήσω -και δια του Γιάννη- όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ, αλλά κυρίως όλους τους εθελοντές του κόμματος, οι οποίοι στελέχωσαν τις κάλπες και απέδειξαν ότι το κόμμα αυτό έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς τους εθελοντές θα στηριχτούμε και πάλι, καθώς θα επιχειρήσουμε να ανανεώσουμε δημιουργικά τη Νέα Δημοκρατία.
Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοσή της, αλλά αντιλαμβανόμενοι και την πραγματικότητα των καιρών. Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία και πάλι να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που με τόση συνέπεια υπηρέτησε. Αυτές οι αξίες θα βρεθούν απέναντι στο λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης.
Και χρέος όλων μας είναι, πολύ σύντομα, η Νέα Δημοκρατία να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται το λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο.
Η Νέα Δημοκρατία θα έχει, πολύ σύντομα, πειστικό εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Και σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπες αγαπητέ Γιάννη, δεν περισσεύει απολύτως κανείς. Χρέος δικό μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία θεωρώ απολύτως δεδομένη, αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση. Και είμαι απολύτως σίγουρος ότι, με τη στήριξή σας, με τη στήριξη όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, με τη στήριξη του κόμματος, θα πετύχουμε το στόχο μας. Διότι ο στόχος αυτός είναι ένας συλλογικός στόχος.
Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες, που προσφέρατε στο κόμμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Κλείνει, με την εκλογή αυτή, ένας δύσκολος κύκλος για το κόμμα, αλλά δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.
Δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ήταν οι δύο όροι τους οποίους χρησιμοποίησε, στη δήλωσή του μετά την οριστικοποίηση της νίκης του.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά άμεσα κύκλο επαφών. Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα έχει αύριο Τρίτη διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία τους στη Βουλή με τους πρώην προέδρους του κόμματος και πρώην πρωθυπουργούς κ. Κώστα Καραμανλή (στις 12:30)και κ. Αντώνη Σαμαρά (13:30).
Τα τελικά αποτελέσματα
Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στη ΝΔ.
Σύμφωνα με αυτά:
Ψήφισαν: 334.752
Έγκυρα: 330.521
Άκυρα: 3.077
Λευκά: 1.154
Έλαβαν: Κυριάκος Μητσοτάκης 173.297, ποσοστό 52,43%. Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 157.224, ποσοστό 47,57%
«Ολοκληρώσαμε τη διαδικασία» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τραγάκης και ευχαρίστησε «όλους όσους συμμετείχαν τους τελευταίους μήνες». Σε ερώτηση για το τι τους είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνάντησή τους απάντησε: «Μας είπε ότι είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά. Όλοι ενωμένοι θα πάμε, να τρέμει ο Τσίπρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην εβδομάδα. Συγχαρητήριο τηλεφώνημα δέχτηκε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς και από τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Βασίλη Λεβέντη, τη Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο.
Ο απολογισμός του Γιάννη Πλακιωτάκη
Λίγο πριν από την παράδοση της προεδρίας της ΝΔ στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε τον απολογισμό της προεδρίας του στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συστράτευσης με τον νέο αρχηγό.

«Μετά την ακύρωση των εσωκομματικών εκλογών αποδέχτηκα την πρόταση του Ευ. Μεϊμαράκη με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου. Αποδέχτηκα την στήριξη της ΚΟ για να φέρω εις πέρας μία δύσκολη αποστολή. Να συντονίσω τις διαδικασίες για εκλογές και να εκπροσωπήσω τη ΝΔ στο Κοινοβούλιο, ασκώντας κριτική στον κ. Τσιπρα» τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, επισημαίνοντας πως πρώτος στόχος του ήταν η ενότητα της παράταξης. «Λειτούργησα συνθετικά και συναινετικά και διασφάλισα την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στην εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή την προηγούμενη περίοδο.
«Όσον αφορά την εκπροσώπηση της ΝΔ στη Βουλή, συνεργάστηκα με όλα τα στελέχη και τους βουλευτές και ασκήσαμε επικοδομητική αντιπολίτευση. Ασκήσαμε δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύσαμε τα λάθη της κυβέρνησής του και παρουσιάσαμε τις θέσεις της ΝΔ. Από μέρους μου έγινε ό,τι έπρεπε να γίνει, ώστε τα στελέχη να ανακτήσουν το γόητρό τους» υπογράμμισε απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, ενώ έστειλε μήνυμα στήριξης στον νέο αρχηγό σημειώνοντας: «Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθεί, ώστε η παράταξη να γίνει ξανά μία μεγάλη ισχυρή, σύγχρονη ευρωπαϊκή δύναμη. Θα σταθώ στο πλευρό του και το ίδιο καλώ να κάνουν όλοι. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».
Άδωνις Γεωργιάδης: Μέρα μεγάλης χαράς για την παράταξη και την Ελλάδα


Σχετική είδηση: Κ. Μητσοτάκης: Ξεκάθαρη εντολή για δημιουργική ανανέωση (vid)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...