ΝΕΑ Πτώση της θερμοκρασίας με βροχές και χιόνια (vid)

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και νότια. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία τοπικά σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά νωρίς το πρωί και κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Μακεδονία – Θράκη
Στην κεντρική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και χιονόνερο η πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 (μείον δυο) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου και παροδικές βροχές στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – ανατολική Στερεά – Εύβοια – ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά και τη νύχτα τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως της ανατολικής), στις Σποράδες, την Εύβοια και τη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου από το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές η χιονόνερο και βαθμιαία παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια και ανατολικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Από το βράδυ βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανόν στα βόρεια του νομού και πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά του νομού με χιονόνερο η πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 06 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 23-01-2016
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα Ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, των νησιών του βορείου Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης καθώς και σε πεδινές περιοχές Της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός κυρίως στα βόρεια.
Πηγή: Ε.Μ.Υ
Πυκνές χιονοπτώσεις, βροχές και κρύο στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας.
 Λευκό τοπίο αντίκρισαν οι Λαρισαίοι σήμερα το πρωί (Τετάρτη 20\1), με τη χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει γύρω στις 4 τα ξημερώματα και να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και το πρώτο φως της ημέρας. Ο Δήμος Λαρισαίων με ανακοίνωσή του «έκλεισε» νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αποφασίσουν οι διευθυντές εάν προκύπτει με τη λειτουργία τους.

πηγη

Έντονη χιονόπτωση κατά περιόδους και στο Βόλο

Με αραιή χιονόπτωση αρχικά, αλλά κατά περιόδους πιο έντονη αλλά και χιονόνερο ξύπνησαν οι Βολιώτες το πρωί, ενώ η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις βόρειες συνοικίες, το χιόνι σε στέγες και ουρανούς αυτοκινήτων έχει στρωθεί.  

πηγη

 

Επέλαση του χιονιά στη Φθιώτιδα - Μέχρι τη θάλασσα έφτασε το χιόνι

Το έστρωσε για τα καλά μέσα στη Λαμία - Μάχη με το χιονιά στην εθνική οδό - Που χρειάζονται αλυσίδες.
Αυτή τη φορά ο χιονιάς επισκέφθηκε και την πόλη της Λαμίας. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να χιονίζει. Η χιονόπτωση δεν ήταν έντονη, αλλά είχε διάρκεια, αφού δεν σταμάτησε όλη τη νύχτα.
Το πρωί η πόλη ήταν ντυμένη στα λευκά με το χιόνι να ξεπερνάει τους 5 πόντους ακόμη και στο κέντρο της πόλης.
Και αυτή τη φορά τα συνεργεία του Δήμου ήταν ετοιμοπόλεμα και όλη τη νύχτα έριχναν αλάτι και καθάριζαν τους δρόμους με προτεραιότητα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και φυσικά το νοσοκομείο Λαμίας.

Που χρειάζονται αλυσίδες
Η χιονόπτωση ήταν πιο έντονη σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές του νομού, όλη τη νύχτα. Στη δυτική Φθιώτιδα σε πολλά χωριά το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 30 εκατοστά.
Όλος ο κρατικός μηχανισμός τη νύχτα πάλευε με το χιονιά για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς.
Προς Δομοκό, προς Μπράλο - Αμφίκλεια και προς Καρπενήσι, από τη Μακρακώμη και πάνω η κυκλοφορία γίνεται με αλυσίδες. Επίσης με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα και στην παλαιά εθνική οδό Λαμίας - Λιβαδειάς, στο ύφος της Αμφίκλειας.
Η τροχαία για προληπτικούς λόγους σταμάτα τα φορτηγά που κινούνται προς Μπράλο και δεν έχουν αλυσίδες, μέχρι να υπάρξει ύφεση των φαινομένων, για να μην διπλώσει κάποια νταλίκα και κλείσει ο δρόμος.

Μάχη και στην εθνική οδό
Οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν σταμάτησαν όλη τη νύχτα να ρίχνουν αλάτι στην εθνική οδό, αφού κατά διαστήματα η χιονόπτωση ήταν έντονη και το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα.
Σύμφωνα το ρεπορτάζ χιόνι έπεσε από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι και το Μαρτίνο.
Προς το παρόν η κυκλοφορία γίνεται κανονικά σε όλο το εθνικό δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κλειστά τα σχολεία στη Λαμία και σε όλη τη Φθιώτιδα εκτός της Λοκρίδας

 

Μάχη με το χιονιά όλη τη νύχτα στη Λαμία και σε όλο το νομό.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Λαμία και σε όλο το νομό Φθιώτιδας, εκτός από το Δήμο Λοκρών, όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.
Διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο:
«Με απόφαση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος, σε συνεννόηση με τους Δημάρχους του Νομού και τον Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, δε θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία σε όλο το νομό Φθιώτιδας, πλην του Δήμου Λοκρών , λόγω της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη».
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 πηγη

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς και της Θεσσαλίας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα) της κεντρικής και νότιας χώρας. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια. Παγετός το πρωί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα περιορίσουν στα ορεινά-ημιορεινά.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από -02 (μείον δυο) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.






Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά αλλά και στα πεδινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα των νοτιότερων περιοχών. Τα φαινόμενα τα οποία πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 04 έως 12 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 05 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις βραδινές ώρες, θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 04 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι. Βαθμιαία τα χιόνια θα περιοριστούν στα γύρω ορεινά-ημιορεινά.
Ανεμοι: ανατολικοί και βαθμιαία βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 21-01-2016
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...