Τριήμερο για τα κρητικά κρασιά από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου

Ανοδική είναι τα τελευταία χρόνια η πορεία του κρητικού κρασιού που «κατακτά» σταδιακά την ελληνική αγορά αλλά και αγορές του εξωτερικού, ωστόσο το ζητούμενο είναι το προϊόν να μπει σε περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης καθώς και σε ξενοδοχεία.
Η επισήμανση αυτή έγινε σήμερα από το μέλος του δικτύου οινοποιών Κρήτης Στελλά Γαλάνη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος της έκθεσης
με τίτλο «ΟιΝοτικά» που οργανώνουν από τις 20 - 22 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά οι οινοποιοί της Κρήτης με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, του Δήμου Χανίων, του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και του Επιμελητηρίου Χανίων.




Οι επισκέπτες της έκθεσης όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις νέες και παλαιές εσοδείες από 26 Κρητικά Οινοποιεία, να μιλήσουν με οινοποιούς και να ενημερωθούν για τις συλλογικές δράσεις που κάνει το δίκτυο οινοποιών του νησιού. Ταυτόχρονα θα μπορούν να συμμετέχουν σε σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης.
Σύμφωνα με το αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη « στόχος της Περιφέρειας είναι να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα κρητικά κρασιά», ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε ότι, «μέσα από αυτές τις δράσεις στοχεύομε τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό».
Η έκθεση μετά τα Χανιά θα φιλοξενηθεί στις Γούρνες Ηρακλείου και την Αθήνα , ενώ μεμονωμένοι οινοποιοί όπως έγινε γνωστό θα συμμετάσχουν σε ανάλογες εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Νορβηγία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...