ΕΡΤ: 50 χρόνια Ελληνικής Τηλεόρασης (vid)

Σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη εκπομπή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, η ΕΡΤ συναντά και πάλι τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκε η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
Από νωρίς το πρωί και μέχρι το τέλος του προγράμματος, οι μνήμες ζωντανεύουν μέσα από ειδικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, ώστε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να
γνωρίσουν οι νεότεροι τους δρόμους μέσα από τους οποίους «μεγάλωσε» η τηλεόραση στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όλες οι ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ1 και της ΕΡΤ3 φιλοξενούν θεματικά αφιερώματα με καλεσμένους ανθρώπους που ταυτίστηκαν με την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης







– δημοσιογράφους, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών κ.ά. – οι οποίοι θα θυμηθούν αξέχαστες στιγμές του παρελθόντος.
Προσκεκλημένοι – έκπληξη θα εκφωνήσουν ειδήσεις, θα «πουν το πρόγραμμα» και θα εξομολογηθούν ανέκδοτα περιστατικά της ελληνικής τηλεοπτικής ιστορίας, σε ειδικά επετειακά fillers που θα διατρέξουν το πρόγραμμα όλων των καναλιών της ΕΡΤ.
Η ΕΡΤ-2 όλη την ημέρα θα παίζει σειρές και εκπομπές «διαμάντια» από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Μέσα από ένα διαδραστικό χρονολόγιο με οπτικοακουστικά τεκμήρια από το Αρχείο της ΕΡΤ στη διεύθυνση 50xronia.ert.gr οι χρήστες θα μπορούν να γνωρίσουν όλες τις προσπάθειες που έγιναν από το 1960 μέχρι και το 1966 για την εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην Ελλάδα.
Στην ξεχωριστή αυτή ημέρα, ιδιαίτερο ρόλο έχει η Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία «δίνει μικρόφωνο» σε αξέχαστες φωνές των περασμένων δεκαετιών μέσα από το Πρώτο, το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα. Ειδικά αφιερώματα, αρχειακές αναφορές, πρόσωπα που «σφράγισαν» την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, μουσικές και τραγούδια που γράφτηκαν για τις τηλεοπτικές σειρές της ασπρόμαυρης και έγχρωμης μικρής οθόνης, σπάνια τραγούδια από τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές διατρέχουν το πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Share thi

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...