Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Απειλούν με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών (vid)

Σκληρή στάση έναντι της κυβέρνησης δείχνουν αποφασισμένοι να τηρήσουν οι αγρότες. Η περαιτέρω στάση τους θα κριθεί στα κατά τόπους μπλόκα, ενώ απειλούν και με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών και κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα αν δεν συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει παρουσία εκπροσώπων τους τις προτάσεις τους για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.


Πάντως, η Κίνηση «Πρωτοβουλία των αγροτών» αποφάσισε να προσέλθει σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, θέτοντας ως προϋποθέσεις την αυτονομία του ΟΓΑ και την έναρξη συζήτησης για το φορολογικό.




Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ΄ αόριστον «μπλοκάρισμα» οδοστρωμάτων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης μπλόκων όπου κρίνεται απαραίτητο.
Σε επ” αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων και της Εξοχής προχώρησαν από τις 11:00 οι αγρότες του Έβρου. Από τις 12 μετά το μεσημέρι έως και τις 8 το βράδυ θα παραμείνουν κλειστά τα Τέμπη, ενώ σε εξέλιξη είναι η γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου προκειμένου να αποφασίσουν από αύριο για πόσες ώρες θα ισχύει ο αποκλεισμός στην Κοιλάδα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αγρότες προσανατολίζονται σε δωδεκάωρο αποκλεισμό των Τεμπών ενώ από τις 5 το απόγευμα κλείνουν και όλες τις παρακαμπτηρίους από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη. Σε συμβολικό αποκλεισμό των διοδίων στις Αφίδνες, από 12:00-14:00, προχωρούν οι παραγωγοί της περιοχής. Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι έκλεισαν τα διόδια στο Καλαμάκι.
Η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου εκτρέπεται προς την Παλαιά Εθνική από τους κόμβους Αγίων Θεοδώρων και Επιδαύρου.
Σχετικές ειδήσεις:
Τρίπολη: Ενημέρωση για τα «μπλόκα» στην Περιφέρεια
Κομοτηνή: Πιο δυναμικές κινητοποιήσεις υπόσχονται οι αγρότες
Χανιά: Κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων σε όλη την Κρήτη
Βόλος : Κλείνουν οι αγρότες τον κόμβο των Μικροθηβών από τις 12 μ.μ. ως τις 17.00 μ.μ.
ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ:Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες
Λάρισα: Σκληραίνουν την στάση τους οι αγρότες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...