Ποιοι να φύγουν και ποιοι να έρθουν στον Ολυμπιακό Ο σχεδιασμός του Νίκου Αλέφαντου

Ο Νίκος Αλέφαντος σχεδιάζει στο Sportdog τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν με στόχο τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ! Ποιοι να μείνουν, ποιοι να φύγουν και τι μεταγραφές πρέπει να γίνουν;

  Σήμερα θα απαντήσω σε ερωτήσεις του Σινάνογλου και θα δείτε ότι οι απαντήσεις έχουν ενδιαφέρον.
Πρώτα για τον Κρόιφ που πέθανε. Σε τι θέση τον βάζω μεταξύ Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι, Ρονάλντο; Ειλικρινά τον έχω για μετά τον Πελέ να μάχεται με τον Μαραντόνα,
τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Μπορώ να πω ότι τον έχω λίγο πιο μπροστά και από τον Μαραντόνα. Διότι ο Κρόιφ έκανε απίθανα πράγματα για την εποχή του.





Έχω και φωτογραφίες με τον Κρόιφ που θα τις δείξω στην τηλεόραση σήμερα. Θα με δείτε με κουστούμι και γραβάτα! Η Λόλα Νταϊφά ήταν εκείνη που με πίεζε να φοράω τέτοια ρούχα όταν πρωτοδούλεψα στον Ολυμπιακό το 1983. Είχα πάει στον Κρόιφ στην Μπαρτσελόνα, και με Μίχελς και αργότερα με Άντιτς. Δύο μήνες είχα πάει στην Μπαρτσελόνα. Τον είχα δει ζωντανά μέσα στο γήπεδο τον Κρόιφ και το 1974 στον τελικό Γερμανία-Ολλανδία, ήμουν μέσα.
Φανταστικός ποδοσφαιριστής, κατήργησε το σέντερ φορ με το βαρύ κορμί πριν 40 χρόνια! Με ρόμβο, έπαιζε μπροστά από τα 3 χαφ, αλλά χωρίς κλασικό φορ, αυτός ήταν και δεκάρι και σέντερ φορ! Παρουσίαζανε ένα ταχύτατο ποδόσφαιρο φαντεζί, και είχε ο Κρόιφ αυτά που ζητάω πάντα: Ταχύτητα, ντρίμπλα, διείσδυση, γκολ. Όχι σαν τον Ολυμπιακό που παίζει με δέκα παίκτες τώρα... Τέτοιους μπροστινούς θέλω, σε τέτοιο στιλ, σε Μιραλάς στιλ.
Τους πέρναγε σαν χαρούπια ο Κρόιφ. Έπαιξε πολύ μεγάλο ποδόσφαιρο όχι μόνο με την εθνική Ολλανδίας αλλά και με ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Μεγάλος Άγιαξ τότε και μεγάλη Μπαρτσελόνα. Ο Μαραντόνα έπαιξε στη Νάπολη μόνο, πέρα από την εθνική Αργεντινής.
Από τους 5 ξένους που έχει ο Ολυμπιακός αν θέλουν να αδειάσουν θέσεις, δεν συμφωνώ να φύγει ο Σαλίνο. Ο Σαλίνο παίζει πάντα 7-8 με άριστα το 10, τα δίνει όλα, είναι γρήγορος, είναι μαχητής, παίζει αρκετές θέσεις, έχεις σιγουριά με αυτόν. Χίλιες φορές να δώσουν τον Σεμπά.
Και τον Ιντέγε να πουλήσουν, η πρώτη δουλειά για εμένα αυτή πρέπει να είναι, να βρει ο Ολυμπιακός μία σεντερφοράρα να ξέρει μπάλα και να είναι γκολτζής.
Και τον Μαζουακού να πουλήσουν, και ας μην πιάνει θέση ξένου. Με αυτά τα λεφτά μπορούν να πάρουν άλλο καλό μπακ. Ο Μαζουακού παίζει ένα ποδόσφαιρο σα να είναι μόνος του, δεν έχει φανατισμό, είναι και επιρρεπής στα λάθη πίσω.
Ο Σίλβα αν φύγει δεν καίγομαι. Ο Μαρινάκης είναι το όπλο του Ολυμπιακού, όσο έχει Μαρινάκη ο Ολυμπιακός δεν ανησυχώ. Έχει τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη τι έκανε ο Σίλβα; Χάσαμε μέσα από τα χέρια μας την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αυτοκτονώντας στο τελευταίο ματς εδώ, αποκλειστήκαμε κατευθείαν και από το Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός αν κάνει τις μεταγραφές που θα πω, δεν θα έχει ανάγκη τον Σίλβα.
Ο Μπέρτος δεν είναι για βασικός στον Ολυμπιακό, όμως είναι δυνατό παιδί και δεν είναι αργός. Η σωματοδομή του πάντως είναι για σέντερ μπακ, αυτός θα μπορούσε να αλλάξει θέση και να γίνει καλός στόπερ.
Ο Ρομπέρτο δεν νομίζω ότι θα πιέσει να φύγει, και πού να πάει; Σε μεγάλη ομάδα δύσκολο, έχουν καλούς τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή οι μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν τον είδα πολύ καλά τον Ρομπέρτο φέτος, βαρύς μου έδειξε ότι είναι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ίσως δεν γυμνάζεται το ίδιο καλά όπως πριν.
Στον Καπίνο πιστεύω, πάντα πίστευα, τον θεωρούσα ότι είναι ταλέντο που έχει στοιχεία να γίνει νέος Μανταλόζης.
Λένε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Βίτορ του ΠΑΟΚ. Τρίχες! Έλα ρε, ποιον Βίτορ, σοβαροί να είμαστε, αν είναι να πάρει τον Βίτορ, καλύτερα να παίζουμε με Μποτία και Σιόβα, είναι δυο κλάσεις καλύτεροι. Ή θα πάρεις στόπερ παικταρά να προχωρήσουμε στην Ευρώπη, ή καλύτερα να μη συζητάμε.
Ο Ολυμπιακός χρειάζεται πρώτα απ΄ όλα μια σεντερφοράρα να ξέρει μπάλα, να είναι γρήγορος και να είναι γκολτζής. Εκεί πρέπει να πέσουν χρήματα, πουλήστε τον Ιντέγε να καλύψει ένα μέρος του ποσού.
Έπειτα χρειάζεται στοπεράρα τύπου Μέλμπεργκ.
Για εμένα θέλει και παικταρά αμυντικό χαφ σαν τον Καντέ που σας είχα πει ότι αυτός είναι ο μοχλός που στηρίζει όλο το οικοδόμημα της φοβερής Λέστερ φέτος. Τον έφεραν με λίγα χρήματα από μια μικρή ομάδα στη Γαλλία. Και διάβασα τώρα ότι ο Φέργκιουσον τον χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο παίκτη στο αγγλικό πρωτάθλημα! Ο Ολυμπιακός έχει αργά αμυντικά χαφ.
Αυτοί οι τρεις μεταγραφές θα εκτοξεύσουν τον Ολυμπιακό, θα αλλάξει όλη η ομάδα. Φορ, στοπεράρα και γρήγορο βολίδα αμυντικό χαφ.
Τώρα για τους μεγάλους σε ηλικία Τσόρι, Καμπιάσο, Φουστέρ, το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός εξαρτάται από το τι παίκτες θα φέρει. Αν θέλει να ενισχυθεί πραγματικά, εγώ δεν τρελαίνομαι με αυτούς. Ο Τσόρι έπεσε πολύ φέτος, ο Φουστέρ τα έχει δώσει όλα, ο Καμπιάσο δεν είναι αυτός που ήταν. Αν όμως ο Ολυμπιακός δεν θέλει να ενισχυθεί με νέες μεταγραφές, ΟΚ, δεν είναι άσχημοι αυτοί οι παίκτες. Εγώ είπα τι μεταγραφές χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να μπορέσουμε να φτάσουμε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...