Αποκαλυπτήρια για την Εθνική του Σκίμπε απόψε με Μαυροβούνιο

Μια πρώτη... γεύση από την Εθνική ομάδα που οραματίζεται ο Μίχαελ Σκίμπε θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν απόψε οι Έλληνες φίλαθλοι, στο φιλικό αγώνα με το Μαυροβούνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (20:00).
Με πλήρη σύνθεση, καθώς ουσιαστικά μοναδική απουσία είναι εκείνη του τραυματία Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο Γερμανός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να «ανοίξει τα χαρτιά» ως προς τις σκέψεις του για τον αγωνιστικό σχηματισμό και τη φιλοσοφία του.

Ο Σκίμπε θα ξεκινήσει με σχήμα τριών κεντρικών αμυντικών, που θα είναι οι Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας και ένας από τους «Ιταλούς» Μανωλά ή Οικονόμου.
Στην εστία της Εθνικής θα είναι ο Καρνέζης, ενώ στο 3-5-2 (ή 3-5-1-1) ακραίοι μπακ - χαφ θα παίξουν ο Τοροσίδης δεξιά και ο Σταφυλίδης αριστερά.
Την τριάδα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να αποτελέσουν οι Σάμαρης, Μάνταλος και ένας από τους Ταχτσίδη - Τζιόλη, ενώ ο Φορτούνης θα είναι πίσω από τον μοναδικό «καθαρόαιμο» επιθετικό, τον Μήτρογλου.
Με αυτή τη διάταξη, αγαπημένη και του Ότο Ρεχάγκελ, ο Σκίμπε θεωρεί ότι η Εθνική θα μπορεί να ελέγξει πλήρως οποιονδήποτε αντίπαλο έχοντας εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και «σφιχτές» γραμμές.





Το 3-5-2 είναι ένας σχηματισμός που αν παιχθεί σωστά διασφαλίζει, κατά μεγάλο ποσοστό, τα μετόπισθεν, αφού βασική προτεραιότητα του νέου εκλέκτορα είναι η διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα. 
Στη διάρκεια του αγώνα, πάντως, θεωρείται πιθανό να διαφοροποιηθεί η διάταξη. Ο Σκίμπε δεν είναι δογματικός αλλά θέλει να δει πράγματα και να πειραματιστεί τώρα που είναι νωρίς, μιας και όταν ξεκινήσουν οι προκριματικοί για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 η Εθνική θα πρέπει να εμφανιστεί έτοιμη, αφού τα προκριματικά του Euro 2016 είναι ακόμη νωπά...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...