Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά Ομπάμα

Η διήμερη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην Αργεντινή προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και πολλές διαδηλώσεις, καθώς συμπίπτει με 40η επέτειο από το πραξικόπημα που έφερε την επταετή δικτατορία, την οποία είχαν στηρίξει αρχικά οι ΗΠΑ.

Η δικτατορίας διήρκησε  από το 1976 έως το 1983 και κατά τη διάρκεια της, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι.
«Μπαράκ, η χώρα σου βλάπτει τον κόσμο, κάνε κάτι», ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά πανό των διαδηλωτών, που σύμφωνα με το Reuters προέρχονταν κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς.

Η επίσκεψη Ομπάμα είναι και ένα μήνυμα στήριξης προς τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Μάκρι, ο οποίος προωθεί μεταρρυθμίσεις, φιλικές προς την ιδιωτική επένδυση και έχει προκαλέσει τη δυσφορία μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
  πηγη

Το αργεντίνικο τάνγκο του Ομπάμα

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 08:09

Το ταλέντο του στον χορό και δη στο… αργεντίνικο τάνγκο ξετύλιξε ο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια επίσημου δείπνου, που του παρέθεσε ο Αργεντίνος πρόεδρος Μαουρίτσιο Μάκρι στο Μπουένος Άιρες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρακολούθησε ένα ζευγάρι να χορεύει τάνγκο. Αμέσως μετά όμως κλήθηκε στο dancefloor από τη χορεύτρια και δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται.
Πρόθυμος να δοκιμάσει συνόδευσε τη ντάμα του με άνεση και τηρώντας τον βηματισμό του τάνγκο.
Λίγο πιο πέρα τις ικανότητές της στον ίδιο χορό δοκίμασε και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, η οποία ακολουθούσε τις οδηγίες του έτερου επαγγελματία χορευτή της βραδιάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...