Αύξηση στο Mega χωρίς τον Βαρδή και τον Ψυχάρη

Στο κρισιμότερο σταυροδρόμι του από την ημέρα που ξεκίνησε να λειτουργεί βρίσκεται το Mega των Β. Βαρδινογιάννη, Στ. Ψυχάρη και Φ. Μπόμπολα, αφού, όπως φαίνεται, οι τρεις μέτοχοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ρίξουν ζεστό χρήμα στα ταμεία της επιχείρησης.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του Μεγάλου Καναλιού είναι πλέον ανοικτά. Οσοι μάλιστα γνωρίζουν τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης δεν αποκλείουν ακόμη και το κακό σενάριο.
Ωστόσο, και να μη συμβεί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δεν ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα ανακύψουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, που θα επηρεάσουν άμεσα την ομαλή λειτουργία του καναλιού.






ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε ποια είναι τα δεδομένα στην παρούσα φάση. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη δεν δείχνει διατεθειμένος να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινείται και η πλευρά Βαρδινογιάννη, η οποία δεν έχει κανέναν λόγο να βάλει πέντε και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε μια επιχείρηση που κανείς δεν γνωρίζει αν θα υφίσταται σε λίγες ημέρες. Ο μόνος που πιέζει προς την κατεύθυνση να μπουν άμεσα χρήματα και να ολοκληρωθεί η αύξηση είναι ο Φώτης Μπόμπολας. Μάλιστα, ο βασικός λόγος που βιάζεται έχει να κάνει με το γεγονός ότι διεκδικεί, ως μεγαλομέτοχος της εταιρείας παραγωγής ΑΤΑ, αρκετά χρήματα από το Mega. Επί της ουσίας, τα περισσότερα από τα λεφτά που απαιτούνται για την αύξηση θα πάνε στην εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα. Αυτός είναι ο λόγος που αποθαρρύνει τους κ. Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη από το να επενδύσουν.

Η βασική αιτία της απροθυμίας των δύο ισχυρών μετόχων του Mega συνδέεται άμεσα με την εκκρεμότητα που υπάρχει αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες. Και είναι λογικό, αφού στην παρούσα φάση ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει το πλαίσιο που θα ισχύει σε έναν μήνα. Εχοντας αυτό ως δεδομένο, οι κ. Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης μάλλον έχουν καταλήξει στην απόφαση να μη συμμετάσχουν στην ΑΜΚ του Mega.

Από κει και πέρα, οι δύο επενδυτές που έχει εμφανίσει ο Φώτης Μπόμπολας και δεν είναι άλλοι από τους Δημήτρη Μάρη (24 Media) και Θεοχάρη Φιλιππόπουλο (Αττικές Εκδόσεις) δεν διαθέτουν τα χρήματα για να καλύψουν την αύξηση.

Για την ιστορία και μόνο, μέχρι την Τρίτη 1η Μαρτίου πρέπει να έχουν καταβληθεί τα 15,1 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους του καναλιού, για να συνεχίσει αυτό να υπάρχει και να αξιοποιήσει τη συμφωνία επιμήκυνσης του υπολοίπου του δανείου των 88 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει έως και το έτος 2021.

Ερωτήματα υπάρχουν και για τον Φώτη Μπόμπολα. Ο «Πήγασος» έχει το 32,73% των μετοχών του Mega, πρέπει να καταβάλει 4,9 εκατομμύρια ευρώ και έχει δηλώσει επιφύλαξη για τη συμμετοχή του, δεσμευόμενος να επαναπροσδιορίσει την πρόθεσή του προ της έναρξης της περιόδου διαπραγματεύσεως των δικαιωμάτων των μετοχών στο χρηματιστήριο. Ο ΔΟΛ έχει το 22,11% και πρέπει να εισφέρει 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα 6,8 εκατομμύρια θα πρέπει να προέλθουν από τον όμιλο Βαρδινογιάννη και τις λοιπές εταιρείες που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της «Τηλέτυπος». Αν υπάρξουν αρνήσεις συμμετοχής, σε εγρήγορση για είσοδο στο Mega βρίσκονται ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, που προορίζεται για διευθύνων σύμβουλος, και ο Δημήτρης Μάρης.
πηγη

Επενδύει στο Star ο Βαρδινογιάννης

Επενδύει στο Star ο Βαρδινογιάννης - Κεντρική Εικόνα

Ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Στο πλαίσιο αυτό, θα ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα ο ενημερωτικός τομέας του καναλιού, ενώ σταδιακά θα προστεθούν νέες εκπομπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...