OJ Simpson: 25 χρόνια μετά τους φόνους ερευνάται μαχαίρι, που βρέθηκε στο σπίτι του

         Απαλλάχθηκε των κατηγοριών με ομόφωνη απόφαση των ενόρκων και δεν μπορεί να δικαστεί για την ίδια υπόθεση δεύτερη φορά. Πού "κρυβόταν" για σχεδόν 20 χρόνια, μαχαίρι που μπορεί να αποδεικνύει περίτρανα την ενοχή του OJ Simpson (Pics+Vids)
Adtech Ad
Ένα μαχαίρι που βρέθηκε θαμμένο στην έκταση, όπου κάποτε βρισκόταν το σπίτι του OJ Simpson, εξετάζεται από τις Αρχές στο περιθώριο πλέον της "δίκης του αιώνα".


AdTech Ad

Ο OJ Simpson, διάσημος αθλητής και μετέπειτα ηθοποιός, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της δεύτερης συζύγου του, Nicole Brown Simpson και του φίλου της Ronald Goldman και απαλλάχθηκε από το δικαστήριο, λόγω αμφιβολιών, παρά τα κατά πολλούς αδιάσειστα πειστήρια για το αντίθετο.


Στις 13 Ιουνίου 1994, στο Brentwood LA, η Nicole Brown βρέθηκε στο σπίτι της νεκρή μαζί με τον Ronald Goldman μέσα σε μια λίμνη αίματος. Και οι δύο έφεραν σημάδια πάλης. Και οι δύο είχαν σφαγιαστεί.




Στις 17 Ιουνίου του 1994 του αποδόθηκαν κατηγορίες για την δολοφονία της Nicole Brown και του Ronald Goldman και του ζητήθηκε να εμφανιστεί στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από την διαμεσολάβηση των δικηγόρων ανακοινώθηκε στην αστυνομία ότι θα παραδοθεί. O OJ δεν εμφανίστηκε ποτέ με αποτέλεσμα η αστυνομία του Λος Άντζελες να ανακοινώσει ότι τον θεωρεί φυγόδικο και ότι τον αναζητά.
Μετά από μαραθώνια καταδίωξη, συνελήφθη όταν έφτασε στο σπίτι του.

..Πέντε μέρες μετά τις δολοφονίες ο δικαστής Lance Ito τον κάλεσε για να του απαγγείλει κατηγορίες. Εκείνος δήλωσε "απολύτως, εκατό τοις εκατό, αθώος".

Στις 3 Οκτωβρίου του 1995, ο OJ Simpson απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες, σε μία δίκη εναλλαγών και "ρεσιτάλ" δικηγορίας. Η ανάγνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων προκάλεσε το ξέσπασμα των συγγενών των θυμάτων.

..Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, το μαχαίρι βρήκε εργάτης σχεδόν 20 χρόνια πριν, το 1998, όταν το σπίτι του Simpson κατεδαφίστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη.
Ο εργάτης βρήκε το μαχαίρι στα συντρίμμια και το παρέδωσε σε αστυνομικό της Τροχαίας από το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες, που βρισκόταν στο σημείο τυχαία και εκτός βάρδιας.


Από όσα έχουν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, ο αστυνομικός δεν παρέδωσε ποτέ στο Τμήμα το μαχαίρι, αλλά μίλησε γι΄αυτό σε φίλο του, τον Ιανουάριο του 2016.
Το είχε κρατήσει, γιατί ήθελε να το βάλει σε κάδρο και να το κρεμάσει στο σπίτι του, ως ενθύμιο από την πολύκροτη υπόθεση, ενώ είχε ζητήσει από συνάδελφό του, να του βρει τον αριθμό της υπόθεσης της δολοφονίας, για να το συμπεριλάβει στην κορνίζα.


Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που ενημερώθηκε για το εύρημα, τον υποχρέωσε να το παραδώσει και τώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνα, ώστε να διαπιστωθεί αν φέρει ίχνη DNA, αίμα ή τρίχες, που να σχετίζονται με την άγρια δολοφονία των Nicole Brown και Goldman.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο Simpson δεν μπορεί να δικαστεί για την ίδια υπόθεση δεύτερη φορά.

..Τον Σεπτέμβριο του 2007, ο Simpson συνελήφθη στο Λας Βέγκας και κατηγορήθηκε για απάτες, ένοπλη ληστεία και απαγωγή. Το 2008 κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 33 ετών, με ελάχιστη έκτιση ποινής τα 9 χρόνια, χωρίς αναστολή. Σήμερα, βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Lovelock στη Νεβάδα.
Είναι ο τρόφιμος No. 1027820, δουλεύει στο γυμναστήριο της φυλακής, κάνει τον διαιτητή στα παιχνίδια μπάσκετ μεταξύ των φυλακισμένων, ενώ είναι προπονητής και σε μια ομάδα softball.


(Με πληροφορίες από TMZ, Independent)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...