Ισημερινός: Τους 480 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό – Ελπίδες για επιζώντες

Τρεις ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό, οι ομάδες διάσωσης διατηρούν τις ελπίδες τους ότι θα καταφέρουν να ανασύρουν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα κι οι αρχές σπεύδουν να βοηθήσουν τους σεισμοπαθείς που βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της βραδύτητας, όπως καταγγέλλουν, να φθάσουν σε εκείνους.


Καθώς ο απολογισμός, που ανέρχεται πλέον σε 480 νεκρούς, ολοένα και αυξάνεται, σήμερα την αυγή μια γυναίκα εντοπίστηκε ζωντανή κάτω από τα ερείπια του εμπορικού κέντρου της πόλης Μάντα.





Εκατοντάδες πυροσβέστες, αστυνομικοί, στρατιωτικοί και μέλη των ομάδων διάσωσης, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, έχουν μεταβεί στην πληγείσα περιοχή από όλη την χώρα αλλά και τη Βενεζουέλα, την Κολομβία, το Μεξικό, τη Χιλή και την Ισπανία και συμμετέχουν στις επιχειρήσεις.
«Προς το παρόν έχουμε 9 πολίτες ξένων χωρών που έχουν χάσει την ζωή τους, ωστόσο ο αριθμός αυτός προφανώς μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ώρες» δήλωσε ο Γκιγιόμ Λονγκ, υπουργός Εξωτερικών που έχει αναλάβει να καταρτίσει τον κατάλογο των θυμάτων από άλλες χώρες, στον σφοδρότερο σεισμό που έπληξε τον Ισημερινό από το 1979.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Unicef, οι ζωές 150.000 παιδιών έχουν επηρεαστεί από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...