Αφίχθη το Άγιο Φως. Αγώνας δρόμου για να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας

Σε 17 προορισμούς, σε τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς, θα μεταφερθεί αεροπορικώς το Άγιο Φως, του οποίου η υποδοχή στην Αθήνα έγινε με τιμές αρχηγού κράτους (vid)

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από την Aegean και την Οlympic Air, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο,
Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.
Η επιλογή των συγκεκριμένων προορισμών έγινε σύμφωνα με την πληθυσμιακή κάλυψη.

 


Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.




"Το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει τη λύτρωση της πατρίδας μας"

«Το Άγιο Φως φέρει τη χάρη της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο και στην πατρίδα μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός, ενώ ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος, ευχήθηκε «το Άγιο Φως να φωτίσει, να νοηματοδοτήσει τη ζωή όλων μας».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε: «Είχα τη χαρά, αλλά και την τιμή με την ελληνική αντιπροσωπεία να μεταφέρουμε από τους Αγίους Τόπους για άλλη μία φορά το Ανέσπερο Φως στην πατρίδα μας. Το Φως που μεταδίδει σε όλη την Οικουμένη, ανεξάρτητα από εθνικότητα και φυλή, τη χαρά της Ανάστασης και μεταλαμπαδεύει το μήνυμα της ζωής, της ειρήνης και της αγάπης, της εξόδου στο φως της ελπίδας από την επικράτεια της απελπισίας. Της αλληλεγγύης και της βοήθειας σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές από τους πολέμους και τη φτώχεια. Οι Έλληνες στην παρούσα συγκυρία, με συγκίνηση και ευλάβεια, αναγνωρίζουμε στο Άγιο Φως την έμπνευση και την ενδυνάμωση για τη δημιουργική μας πορεία». Επιπρόσθετα, ευχήθηκε «Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης ας γίνει πηγή δύναμης, πίστης, προσωπικής δημιουργίας και συλλογικής προκοπής ενός καινούριου κόσμου, ενός κόσμου ειρηνικού, πλημμυρισμένου από Αγάπη και Ευτυχία». Τέλος, «σε όλες και όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και προκοπή. Χρόνια Πολλά».
Ακολούθως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δήλωσε:«Εύχομαι, αυτόν τον χρόνο, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε η Ελλάδα, το Ανέσπερο Φως να είναι αυτό που θα φέρει και τη λύτρωση της πατρίδας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουμε την Υπεραγία Θεοτόκο, την Υπέρμαχο στρατηγό προστάτη μας, με τους προστάτες αγίους, τους Ταξιάρχες για την Πολεμική Αεροπορία, το Άγιο Γεώργιο για το Πεζικό, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό. Με σεβασμό και τιμή».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...