Κόντρα Μαξίμου-Σαμαρά για δημοσιεύματα που εμπλέκουν συγγενικά πρόσωπα του πρώην πρωθυπουργού στη λίστα Λαγκάρντ

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που τον εμπλέκει με τη λίστα Λαγκάρντ, έδωσε ο κ. Γιάννης Παγίδας, πεθερός του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Το άρθρο αναφέρεται σε ένα μηδενικού περιεχομένου λογαριασμό που έχει κλείσει πριν από πολλές δεκαετίες, αναφέρει ο κ. Παγίδας και χαρακτηρίζει αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά του.

Με αφορμή το δημοσίευμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε καλέσει τη ΝΔ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.
Νωρίτερα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν επίθεση στην κ. Γεροβασίλη, λέγοντας ότι οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους.
Πηγή: Α’Πρόγραμμα

Ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας

Βουλή
























Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε «ανίκανη παρέα» την κυβέρνηση. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την κυβερνητική εκπρόσωπο που κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να δώσει εξηγήσεις για την παρέα της μίζας και της φοροδιαφυγής που λεηλάτησε τον ελληνικό λαό αντί να υπονομεύει και να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό».
Στην πρόταση νόμου για την ψήφο των ομογενών, που κατέθεσε η Ν.Δ., επανήλθε ο πρόεδρο της τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα, επισημαίνει πως η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι σε βαθιά απογοήτευση, καθώς «βιώνουμε σκληρές θυσίες και αλλεπάλληλες ανατροπές στη ζωή μας, μονίμως προς το χειρότερο».
«Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πως να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα», τόνισε, ενώ εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει «ανίκανη» και ιδεοληπτική» που «δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν υλοποιεί τις υποχρεώσεις της και δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει».
Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει, σημείωσε, καθώς όσο παραμένει δεν θα υπάρχει καμία βελτίωση.
«Χρειάζεται επειγόντως μια νέα κυβέρνηση που θα σπεύσει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική οικονομία», δηλώνει, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η χώρα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα».
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, επισήμανε πως όλοι οφείλουν να βάλουν ένα φραγμό στον κατήφορο της χώρας και να δώσουν οξυγόνο στην Ελλάδα και τους πολίτες.
«Αυτή η ανίκανη παρέα που διοικεί τον τόπο πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό. Με εκλογές. Με την απόφαση του ελληνικού λαού. Το κόστος της συνέχισης της καταστροφής είναι απείρως μεγαλύτερο, από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής τους. Ας το καταλάβουν. Πρέπει να φύγουν», υποστήριξε.

«Η παρέα της φοροδιαφυγής...»

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να υπονομεύει και να δυσφημεί τη χώρα από το εξωτερικό, καλό θα ήταν να δώσει εξηγήσεις για τη παρέα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της μίζας που κυβερνούσε τόσα χρόνια τη χώρα, λεηλατώντας το λαό και βγάζοντας τα κέρδη της έξω», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, για όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τις ΗΠΑ.

Συγγενικά πρόσωπα του Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ


Αντώνης Σαμαράς

samaras

Νέα ονόματα από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά, οι αποκαλύψεις εμπλέκουν το οικογενειακό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα τον πεθερό του αδελφού του και τη νύφη του.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Ιωάννης Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου, είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού είναι η Ευτυχία (Έτα) Παγίδα, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS και η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο είναι ο λόγος που δεν δημιουργήθηκαν υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Στον εν λόγω λογαριασμό, ο οποίος είχε ανοιχτεί στο κατάστημα της ελβετικής τράπεζας HSBC στη Γενεύη, υπάρχουν ακόμα τα ονόματα «Νικόλαος παγίδας» και «Βασιλική - Ιλόνα Παγίδα» που είναι συγγενικά πρόσωπα του Ιωάννη Παγίδα.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός, περιέχει στοιχεία για τραπεζικές κινήσεις μέχρι και το 2007.

Ερωτήματα

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αυτό που προκαλεί αρκετά ερωτήματα για την υπόθεση, είναι ότι σε αυτό το θέμα είχε αναφερθεί πολλές φορές τόσο σε κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις, όσο και στο πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θεόδωρος Δρίτσας είχαν δημοσιοποιήσει τότε πόρισμα γνώμη, καταγγέλλοντας μάλιστα τον -τότε πρόεδρο της επιτροπής- κ. Μαρκογιαννάκη ότι με μεθοδεύσεις είχε κλείσει την επιτροπή, απαγορεύοντας την περαιτέρω κλήση μαρτύρων που είχε ζητήσει να προσέλθουν ως ουσιώδεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτό το πόρισμα υπάρχει χαρακτηριστικό απόσπασμα που κάνει ειδική αναφορά στον κ. Παγίδα.
Μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Οι  κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κοίταξαν τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι κοιτάζουν το είδωλό τους στον καθρέφτη. Στην αποκαλούμενη "λίστα Λαγκάρντ" περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων (...) πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμπεριλαμβανομένου του σχετιζόμενου και με άλλα πρόσωπα της ΝΔ Ιωάννη Παγίδα».
Παρά τη συγκεκριμένη αναφορά που έγινε το καλοκαίρι του 2013, δεν υπήρξε ποτέ καμιά κινητοποίηση από τη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Συνεπώς ανοίγεται μια σειρά θεμάτων για τις ενέργειες που έγιναν, κυρίως όμως αυτές που δεν έγιναν επί κυβέρνησης Σαμαρά για τη διευρεύνηση της υπόθεσης.

Ένα χρόνο πριν...

...Ο πρώην υπουργός Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) Γιώργος Παπακωνσταντίνου κρίθηκε ένοχος -κατά πλειοψηφία- για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος για τη γνωστή υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το ειδικό δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός έκανε «λαθροχειρία», αφαιρώντας τα ονόματα τριών συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες), ωστόσο, το κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου με την πράξη της νόθευσης ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να διαφυλάξει τη πολιτική του υπόσταση.

Ολ. Γεροβασίλη: «Οι αποκαλύψεις, διαδέχονται η μία την άλλη»

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της κυβερνητικής εκπροσώπου. «Και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος», δήλωσε Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας το δημοσίευμα.
Όπως ειδικότερα, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, «μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως «όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη».
«Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Παρά όμως τις συνεχιζόμενους αποκαλύψεις, οι κρατικές υπηρεσίες ερευνούν με μεγάλη καθυστέρηση τα στοιχεία. 

Η απάντηση του Γ. Παγίδα

Απάντηση σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που εμπλέκει ανθρώπους από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ, έδωσε μέσω ανακοίνωσής του ο πατέρας της συζύγου του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Παγίδας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παγίδας αναφέρει στην ανακοίνωση - δήλωσή του:
Μου προξενεί κατάπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας του σημερινού φύλλου των Παραπολιτικών της 9/4/2016, που συνοδεύεται από ένα δισέλιδο ανυπόγραφων άρθρων (στις σελ. 14-15) με πρωταγωνιστή εμένα!
Η κατάπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι το δήθεν αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρεται σε ένα μηδενικού περιεχομένου λογαριασμό που έχει κλείσει πριν από πολλές δεκαετίες.
Το λογαριασμό αυτό διατηρούσα σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, που απορροφήθηκε από την HSBC (της οποίας σημειωτέον ουδέποτε υπήρξα πελάτης), ενόσω ζούσα και ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική, νόμιμα ως Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού.
Το θέμα αυτό έγινε γνωστό από μακρού χρόνου, όπως άλλωστε σημειώνουν οι ανώνυμοι συντάκτες των Παραπολιτικών, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερον να διατυπωθεί αιχμή εναντίον μου ή κατά μελών της οικογενείας μου ή συγγενικών μου προσώπων για οποιαδήποτε τυχόν νομική παρατυπία.
Είναι κατά συνέπεια αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά μου, να συνδέεται με δήθεν περίεργες κινήσεις λογαριασμών και να αναφέρεται ότι "ακουμπά Σαμαρά" (σελ. 1) ή "βόμβα για το Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ" (σελ. 14-15) με πρόσχημα ότι η κόρη μου Έτα είναι σύζυγος του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού.
Κυρίως όμως γεννά ερωτηματικά για τις επιδιώξεις των ανώνυμων αρθρογράφων των Παραπολιτικών η όψιμη αναφορά σε παρεμβάσεις βουλευτών του 2013 που δεν οδήγησαν σε "κινητοποίηση από τη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης..." Οι αρθρογράφοι των Παραπολιτικών, αναγνωρίζοντας ότι η αναφορά ονόματος στη λίστα Λαγκάρντ "δεν συνιστά από μόνη της αδίκημα" και βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσία στην υπόθεση, επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες στις δικαστικές και διοικητικές αρχές της χώρας, προκειμένου να κινηθεί μία έωλη διαδικασία που θα δημιουργήσει υλικό για συζήτηση και θα εμπλέξει το όνομά μου σε άσχετες διαμάχες με πολιτικό περιεχόμενο.Όπως σωστά αναφέρετε, έχω γεννηθεί το Νοέμβριο του 1928 και διάγω, εν υγεία με τη βοήθεια του Θεού, το 88ο έτος της ηλικίας μου.
Από νεαρή ηλικία, και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 1951 μέχρι το 1997, οπότε εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα έζησα στο εξωτερικό, στην αρχή στο Βέλγιο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ακολούθως από το 1955 στο Μπουρούντι της Αφρικής, όπου ανέπτυξα επιτυχώς επιχειρηματική δραστηριότητα.
Τους καρπούς της δραστηριότητάς μου διέθεσα για επενδύσεις στην Ελλάδα και για την προαγωγή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Κοινοτήτων στην Αφρική και κοινωφελών δράσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μυτιλήνη.Οι επενδύσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα έγιναν όλες με εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού νομότυπα (με τα γνωστά τότε ως ροζ αποδεικτικά).
Κύκλοι Σαμαρά
Επίθεση στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την δήλωσή της για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που εμπλέκει ανθρώπους από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά με τη λίστα Λανγκάρντ, εξαπέλυσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
«Η σημερινή δήλωση της κ. Γεροβασίλη που έσπευσε να υιοθετήσει σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, είναι όχι μόνο ψευδής, όπως το δημοσίευμα, αλλά και χυδαία» ανέφεραν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και συμπλήρωναν: «Δείχνει  την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει η "γνωστή" ομάδα του Mαξίμου, ενόψει των ευθυνών της για  το κατάντημα της χώρας. Όμως οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν για τις αθλιότητές τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...