Η Κύπρος πουλάει τους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ

Το δικαίωμα της άμεσης αγοράς των πινακίδων της επιθυμίας του ιδιοκτήτη του οχήματος έναντι του ποσού των 100 ευρώ, πέραν της γνωστής διαδικασίας πλειστηριασμού, δίνει από μεθαύριο Πέμπτη το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, επεκτείνοντας κι άλλο τις υπηρεσίες προς τους πολίτες με ταυτόχρονο όφελος για το κράτος.

Συγκεκριμένα, με Διάταγμα του υπουργού Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ανοίγει τη δυνατότητα αμέσως μετά τη λήξη
πλειστηριασμού για μια σειρά αριθμών, οι ιδιοκτήτες μη εγγραφέντων οχημάτων να αγοράσουν απευθείας τον αριθμό που επιθυμούν της σειράς του πλειστηριασμού, αν φυσικά αυτός δεν έχει διεκδικηθεί και κερδηθεί.



Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, όπως ανέφερε ο διευθυντής του, Σωτήρης Κολέτας, ερωτηθείς σχετικά από τον «Φιλελεύθερο», είναι έτοιμο με τις αναγκαίες μετατροπές λογισμικού και η νέα δυνατότητα θα ξεκινήσει να παρέχεται στους πολίτες από την Πέμπτη και επίσημα.

Σημειώνεται ότι τόσο από τη διαδικασία πλειστηριασμών, όσο και με τη διαδικασία της άμεσης αγοράς αριθμών πινακίδων αυτοκινήτων, εξαιρούνται -όπως και με την κανονική διαδικασία έκδοσης πινακίδων, οι αριθμοί 13, 69 και 666, που έχει αποφασιστεί ότι δεν θα διατίθενται.

Τόσο η διαδικασία πλειοδότησης για την απόκτηση συγκεκριμένου αριθμού στη σειρά που πλειοδοτείται, όσο και η διαδικασία απευθείας άμεσης αγοράς, γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΤΟΜ. Για τον σκοπό αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος που διεκδικεί έναν αριθμό -μπορεί να είναι φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο- πρέπει να έχει ή να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα του ΤΟΜ, να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης και εφόσον θα διεκδικήσει αριθμούς πινακίδων, να καταχωρήσει τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.

Στην περίπτωση της πλειοδοσίας, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, αυτόματα χρεώνεται η κάρτα του νικητή με το ποσό που πλειοδότησε και του καταχωρείται ο αριθμός της πινακίδας που διεκδίκησε.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...