Ιστορική επίσκεψη στη Λέσβο- Παγκόσμιο μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Στη Λέσβο βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επίσης τον καλωσόρισε και ο Σεβασμιότατος Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης.
O πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Πάπα για την επίσκεψή του στο νησί.































Από την πλευρά του ο Πάπας ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που έδειξε αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, και πως το μήνυμα της δικής του παρουσίας στη Λέσβο είναι ότι τα τείχη δεν βοηθούν στην επίλυση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. «Νιώθω περήφανος για τη στάση του ελληνικού λαού όταν άλλοι λαοί ύψωναν τείχη στο όνομα του χριστιανισμού».
Με την ολοκλήρωση της τελετής υποδοχής, οι θρησκευτικοί ηγέτες θα μεταβούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός και θα υπογράψουν Κοινή Διακήρυξη ενώ θα συνομιλήσουν με πρόσφυγες και θα έχουν γεύμα μαζί τους.
Στη συνέχεια από το λιμάνι της Μυτιλήνης θα γίνει δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών.
Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση στον αερολιμένα Μυτιλήνης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Ιερώνυμο, συναντάται αυτή την ώρα στον αερολιμένα Μυτιλήνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Παρά τις δυσκολίες προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος απηύθυνε μηνυμα ευθύνης προς την Ευρώπη.
ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Όλα τα βλέμματα στη Λέσβο- Λεπτό προς λεπτό η ιστορική συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών από την ΕΡΤ
  on Twitter on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...