Bloomberg: Η Ελλάδα περιμένει τους τουρίστες που χάνει η Τουρκία

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να επωφεληθεί από την προσέλκυση τουριστών που υπό άλλες συνθήκες θα πήγαιναν στη Τουρκία τονίζει άρθρο του Bloomberg.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη σε συνδιασμό με την απαγόρευση του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στους τουρ οπερέϊτορς της χώρας του να στέλνουν τους Ρώσους πολίτες στη Τουρκία μετά την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη Συρία αναμένεται να ωφελήσουν τον τουρισμό στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αναμένει ότι έως 900.000 Ρώσοι θα αφιχθούν στην Ελλάδα και θα συνεισφέρουν τα μισά περίπου από τα έξτρα έσοδα. Την ίδια περίοδο, η ροή των προσφύγων έχει μειωθεί σημαντικά από τότε που οι χώρες έκλεισαν τον βαλκανικό διάδρομο στα Βόρεια της Ελλάδος.




Το ΣΕΤΕ αναμένει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα ανέλθουνστο επίπεδο-ρεκόρ των 25 εκατ. αυτή την χρονιά από 23,6 εκ. το 2015, συνεισφέροντας επιπλέον έσοδα ύψους 800 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον πρόεδρό του. Ο υπουργός πολιτισμού και τουρισμού της Τουρκίας ανέφερε την Τρίτη ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την χώρα υποχώρησε 10% σε ετήσια βάση τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού (World Travel& Tourism Council), η τουριστική βιομηχανία αντιπροσώπευε το 18,5% του ελληνικού ΑΕΠ πέρυσι. Ο Ανδρεάδης δήλωσε πως η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό θα ενισχύσει το ΑΕΠ κατά μια έξτρα ποσοστιαία μονάδα το 2016 με τα έσοδα να αυξάνονται στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. πέρυσι.
Ομως, οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΣΕΤΕ βασίζονται στην υπόθεση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και η ροή προσφύγων θα συνεχίσει να είναι ελεγχόμενη, συμπληρώνει το άρθρο του Bloomberg.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...