ΜEGA: Η Εθνική και η Eurobank δεν καταγγέλουν τις δανειακές συμβάσεις με το κανάλι

Προχτές η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλλε την δανειακή σύμβαση που είχε με την "Τηλέτυπος" ιδιοκτήρια εταιρεία του ΜEGA , ζητώντας να καταβληθούν τα 11 συν 1,5 εκατομμύρια προκειμένου να μην καταγγελθεί το δάνειο, δημιουργώντας ασφυκτικό τοπίο στο Μεγάλο κανάλι καθώς
η συγκεκριμένη στάση δρομολογεί εξελίξεις για το μέλλον του καναλιού. 
Το ποσό δεν καταβλήθηκε και, παρ’ ότι η «Τηλέτυπος» είχε ζητήσει από την τράπεζα παράταση έως τις 22 Απριλίου, η Πειραιώς προχώρησε σε καταγγελία της δανειακής σύμβασηςδρομολογώντας, ντε φάκτο, ταχύτατες πλέον εξελίξεις.
Η απόφαση της τράπεζας να καταγγείλει τη σύμβαση και να μην δεχθεί το αίτημα παράτασης έχει την δική της σημασία, καθώς η Πειραιώς έχει χορηγήσει τα μικρότερα δάνεια, από το σύνολο των 88 εκατομμυρίων που έχουν διαθέσει συνολικά όλες οι συστημικές τράπεζες στο Mega.
Η κίνησή της, δε, χαρακτηρίζεται από παράγοντες της αγοράς ως ενδεικτική του παρασκηνιακού πολέμου που μαίνεται μεταξύ των παλαιών μετόχων του καναλιού. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα όπως και η Εurobank δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν την ίδια τακτική με την Πειραιώς και την ALPHA BANK και να καταγγείλουν τις συμβάσεις με το Μεγάλο κανάλι.

Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε πλώρη για το MEGA;

Ο Ιβάν Σαββίδης έβαλε πλώρη για το MEGA;  - Κεντρική Εικόνα
Ο γνωστός επιχειρηματίας έχει κάνει γνωστό ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας
Τη συχνότητα του Mega, αν περάσει στον έλεγχο των τραπεζών, φημολογείται ότι «υπόσχεται» η κυβέρνηση στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Η σχετική πληροφορία -που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί- προέρχεται από το περιβάλλον του Ρωσοπόντιου επιχειρηματία, ο οποίος έχει κάνει εδώ και αρκετό καιρό γνωστό ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει συναντηθεί κατ’ επανάληψη με τον Νίκο Παππά, ο οποίος από την πλευρά του έχει δει και άλλους επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
Και ενώ ο κ. Σαββίδης έχει εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, με αφορμή όσα συμβαίνουν στο Μεγάλο Κανάλι, εσχάτως δείχνει να καλοβλέπει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μέσω των τραπεζών τόσο τα περιουσιακά στοιχεία όσο και το δυνατό brand name του. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι οι Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης φαίνεται να γνωρίζουν τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς. Μάλιστα, σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν διάθεση να χαρίσουν σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο ένα τόσο δυνατό περιουσιακό στοιχείο.
Φυσικά, από τη στιγμή που δεν θα ευοδωθεί η πρόταση του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, νομοτελειακά το Mega θα περάσει στα χέρια των τραπεζών και τότε κανείς δεν θα μπορεί να αποτρέψει τον όποιο κ. Σαββίδη να το πάρει. Ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα προτιμούσε να αποκτήσει μαζί με τη συχνότητα και ένα δυνατό όνομα, που ήδη υπάρχει στην τηλεοπτική αγορά.

Προβλήματα με τον καταζητούμενο Κυριακίδη

Προβλήματα με τον καταζητούμενο Κυριακίδη  - Κεντρική Εικόνα

Και νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ TV) στις 15 Απριλίου.
Ενόψει του διαγωνισμού της αδειοδότησης και με δεδομένα τα ζητήματα του «πόθεν έσχες» του Κυριακίδη και της καταζητούμενης Ελένης Σκούρα, η διοίκηση συγκαλεί διαρκώς Γενικές Συνελεύσεις και επιχειρεί τακτοποιήσεις.
Η νέα συνάντηση αφορά την αυξομείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Η διοίκηση της εταιρείας προχωρά σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 17.321.563,35 ευρώ, «ομοιόμορφη για τους μετόχους, με σκοπό την εξυγίανση και την προετοιμασία της εταιρείας ενόψει των υποχρεώσεων αυτής και των μετόχων της κατά την παγίως ισχύουσα νομοθεσία περί ραδιοτηλεοπτικών μέσων (Ν.2328.95 και Ν.35.92/2007 ως ισχύουν τροποποιημένα) και ενόψει της εξαγγελθείσης αδειοδοτικής διαγωνιστικής διαδικασίας».
Αρχικά, από τη συγχώνευση της Ειδήσεις Ντοτ Κομ (ΣΚΑΪ TV) με τη Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις (ΣΚΑΪ 100,3) το μετοχικό κεφάλαιο που προέκυψε ανήλθε σε 16.942.750 ευρώ. Το ποσό αυτό προερχόταν από την εταιρεία του ραδιοφώνου. Παράλληλα, διεγράφη η αξία συμμετοχής της μητρικής εταιρείας Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές (11.100.000 ευρώ) στην απορροφώσα θυγατρική, η οποία είχε μετοχικό κεφάλαιο 45.260.000 ευρώ. Η διαφορά μεταξύ των δύο θα εμφανιζόταν στην καθαρή θέση, σε ειδικό λογαριασμό του αποθεματικού.
Στη συνέχεια, στις 28 Νοεμβρίου 2015 η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ειδήσεις Ντοτ Κομ αποφάσισε πως εντός 4μήνου, με δυνατότητα παράτασης ενός μήνα, θα γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 3.886.340 ευρώ.
Στις 19 Μαρτίου συγκλήθηκε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου μεταξύ άλλων επρόκειτο να συζητηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία και δεν προσδιοριζόταν. Στις 31 Μαρτίου προσδιορίστηκε νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέματα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού και την ενημέρωση των μετόχων για το νέο θεσμικό πλαίσιο. Η νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα την αύξηση και μείωση του μετοχικού κεφαλαίου και την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού θα γίνει στις 15 Απριλίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...