Οι εντυπωσιακές κόρες του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν με τις offshore

Μεταξύ των ηγετών κρατών που περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις των Panama Papers είναι και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα διεθνή μέσα βρήκαν ένα «καυτό» θέμα: τις εντυπωσιακές κόρες του Αλίγιεφ, Leyla και Arzu Aliyeva οι οποίες φέρονται ως μέτοχοι σε εταιρεία που έχει συσταθεί στο φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, σύμφωνα με τα έγγραφα των Panama Papers.

Η εταιρεία Exaltation Limited ιδρύθηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους για σκοπούς «εκμετάλλευσης ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο». Από τη στιγμή που ο πατέρας τους ήρθε στην εξουσία, το 2003, φέρονται να έχουν «συσσωρεύσει» μια τεράστια αυτοκρατορία επιχειρήσεων, είναι ιδιοκτήτριες δέκα πολυτελών διαμερισμάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχουν συμφέροντα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και την εξόρυξη χρυσού.
Φυσικά και οι σπουδές τους δε θα μπορούσαν να μην έχουν μια εσάνς χλιδής: σπούδασαν στο κολέγιο θηλέων στο Λονδίνο Queen's College, που κοστίζει το χρόνο 18.000 ευρώ και λέγεται ότι μοιράζονταν το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας πάνω από 61 εκατομμυρίων ευρώ σε Ντουμπάι, Παρίσι και Ηνωμένο Βασίλειο.
koraisa2
Η 30χρονη Leyla
Η 30χρονη Leyla, διαθέτει μια πολλών εκατομμυρίων έπαυλη στα Hampstead Lane στο Λονδίνο, οι ενδυματολογικές της επιλογές είναι φυσικά αντάξιες του πλούτου της ενώ ο κύκλος γνωριμιών της περιλαμβάνει την αφρόκρεμα των λόρδων και των επιχειρηματιών… Κάποτε μάλιστα λέγεται ότι είχε ξοδέψει 370.000 ευρώ για μια βίνταζ σαμπάνια σε ένα δείπνο, με μια ντουζίνα φίλους της.
Όπως αποκαλύφθηκε από τα Panama Papers, η Leyla είχε συστήσει μια offshore, τον περασμένο έτος, τη περίοδο του διαζυγίου της με τον επιχειρηματία από το Αζερμπαιτζάν και ποπ σταρ, Emin Agalarov. Εκείνο το χρονικό διάστημα, ζούσαν στη Μόσχα και διέθεταν ένα πολυτελές ρετιρέ.
koraisa3
Σύμφωνα με την βρετανική νομοθεσία, η Leyla και η Arzu ανήκουν στα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, λόγω των δεσμών με τον πατέρα τους. Δεν είναι παράνομο να αγοράσουν μια υπεράκτια επιχείρηση, αλλά αυτή θα πρέπει να υπόκειται σε έλεγχο.
koraisa4
Η Mehriban Aliyeva
Οι αποκαλύψεις ήρθαν λίγες ώρες αφόtου η μητέρα τους, η λάτρης της σαμπάνιας και σύζυγος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, προφανώς λειτούργησε ως προπέτασμα καπνού για το σύζυγό της βοηθώντας τον να κρύψει τον τεράστιο πλούτο του. Η πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Mehriban Aliyev, ακολουθεί και αυτή μια χλιδάτη ζωή χάρη στις αμέτρητες επιχειρήσεις τους.
Στη διαρροή των Panama Papers  σημειώνεται πως η Mehriban, ήταν μία από τους δύο μάνατζερ της UF Universe Foundation, η οποία δημιουργήθηκε για να διοικεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της χώρας.
koraisa6
Οι Leyla και Arzu Aliyeva
koraisa5
Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ και η σύζυγός του, Mehriban

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...