Μαθητές από την Τρίπολη διασκευάζουν AC/DC με βιολιά! Video

Αρκετές φορές και με διάφορους τρόπους, έχουμε δει να διασκευάζονται κλασικά κομμάτια της ροκ και μέταλ μουσικής, από όργανα της κλασικής μουσικής και ηλεκτρονικές λούπες έως και κοπανώντας μοναχά μερικούς τενεκέδες.. και ούτω καθεξής!

Το πείραμα διασκευών-επανεκτελέσεων με βιολιά, είναι σίγουρα από τα πιο επιτυχημένα αν λάβουμε υπόψη και μπάντες σαν
τους Apocalyptica που ξεκίνησαν ως γκρουπ έγχορδων διασκευών σε Metallica και κατέληξαν να κάνουν μακροχρόνια καριέρα ως κανονικό συγκρότημα, με δικές του συνθέσεις.

Οι ανάλογες, καλώς εννοούμενες ερασιτεχνικές προσπάθειες δεν αποτελούν εξαίρεση και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, όπως απέδειξαν και οι μαθητές από το Mουσικό Σχολείο Τρίπολης. Άλλωστε σε παρα πολύ-ανοιχτόμυαλο-κόσμο, αρέσουν οι πιο ασυνήθιστες επιλογές τραγουδιών σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως έχουμε δει σε ανάλογα ξένα βίντεο που έχουμε λιώσει στο ίντερνετ. Έτσι, στα πλαίσια μιας μουσικής εκδήλωσης που οργάνωσε το σχολείο, οι καθηγητές Αθανάσιος Μουρλάς και Αμαλία Γούλα επέλεξαν να διασκευάσουν με βιολιά, την κομματάρα "Τhunderstruck" από τον 12o δίσκο των AC/DC, "The Razors Edge" (1990).

Η προσπάθεια τους είναι απλά.. εκπληκτική και αξίζουν τα εύσημα τόσο στους καθηγητές για την τολμηρά διαφορετική επιλογή τους (άραγε οι γονείς να πήρανε χαμπάρι τι άκουγαν;), όσο και στους μαθητές για την εκτέλεση τους.
Δείτε παρακάτω το βίντεο, όπως ανέβηκε στο διαδικτυακό κανάλι Καλημέρα Αρκαδία:

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...