Morgan Stanley: Η αξιολόγηση θα κλείσει – Αγοράστε ελληνικά ομόλογα

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί, παρά την αβεβαιότητα και θα ανοίξει το δρόμο για μείωση του χρέους. Αυτή είναι η κατηγορηματική πρόβλεψη του οίκου αξιολόγησης Morgan Stanley.
Επίσης η έκθεση της Morgan Stanley προβλέπει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, άρση των capital controls και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει η Morgan Stanley στη έκθεσή της, η υπόθεση δεν είναι εύκολη. Τα προβλήματα χρηματοδότησης και η έλλειψη ρευστότητας πιθανότατα θα δημιουργήσουν σημαντική πίεση στην ελληνική οικονομία. Αν δεν εκταμιευτεί ρευστό τις επόμενες εβδομάδες, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πιθανότατα θα αυξηθούν και η αποπληρωμή τους θα καταστεί σχεδόν αδύνατη. Η κατάσταση αυτή πιθανότατα θα ωθήσει σε ρεαλισμό και, τελικά, μια φάση αποκλιμάκωσης της ελληνικής κρίσης.






Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οίκο, η θετική αξιολόγηση είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα. Υπάρχουν κίνδυνοι, όμως υπάρχουν και σημαντικές ανταμοιβές. Θα ακολουθήσει μια συζήτηση για την επιπλέον αναδιάρθρωση χρέους, όχι υπό τη μορφή «κουρέματος» επί του ονομαστικού χρέους, αλλά μέσω επιμήκυνσης των λήξεων και της περιόδου χάριτος. Αυτό θα ελαφρύνει σημαντικά το βάρος του χρέους.
Η ΕΚΤ πιθανότατα θα εντάξει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στη λίστα των επιλέξιμων τίτλων για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται ένα ισχυρό πρόγραμμα σε προοδευτική βάση. Όλα αυτά πιθανότατα θα στηρίξουν μια οικονομία η οποία αρχίζει να σταθεροποιείται.
Αν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα εξακολουθούν να είναι ευάλωτα στην αυξημένη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, η Morgan Stanley δηλώνει «bullish» (ταύρος) και έτοιμη να τοποθετηθεί, δεδομένης της σιγουριάς των οικονομολόγων της ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επιτυχώς.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...