Ο τραγουδιστής των Pearl Jam και η μικρή του κόρη διασκευάζουν το μουσικό θέμα από τον τηλεοπτικό Batman των 60's!

"Holy music cover Batman!" θα μπορούσε να αναφωνήσει ο Robin εκείνης της σειράς, αν το άκουγε!

Η τηλεοπτική σειρά "Batman" που προβλήθηκε αρχικά την περίοδο 1966-1968 από το ABC, με πρωταγωνιστές τους Adam West (Batman) και Burt Ward (Robin), έμεινε στο χρόνο ως ένα από τα πιο αγαπημένα κιτς και καλτ φαινόμενα της ποπ κουλτούρας.
Η σειρά, που σε μας προβάλλονταν κάποτε από το κανάλι Seven X (αργότερα σκέτο Seven) πακέτο με την εξίσου παλιά horror/comedy σειρά "The Munsters", είχε απίστευτη απήχηση και τηλεθέαση στο μεγαλύτερο κομμάτι της, έφτασε συνολικά τα 120 επεισόδια ενώ μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο.

Χαρακτηριστικά της η γενικότερη ανάλαφρη διάθεση και πολυχρωμία (που δεν είχε καμία σχέση με το χαρακτήρα μεν αλλά επηρέασε αρκετά την εικόνα του στα 60's) αλλά και οι γελοίες στολές, οι πολύχρωμοι καρικατουρίστικοι κακοί, το κολλητικό επαναλαμβανόμενο funky μουσικό θέμα και τα χρωματιστά "KAPOW" εφέ κάθε φορά που έπεφτε ξύλο.

Η σειρά και το μουσικό της θέμα, όπως φαίνεται αποτελούσε αγαπημένη ένοχη απόλαυση και του τραγουδιστή των Pearl Jam, Eddie Vedder, ο οποίος αποφάσισε να το διασκευάσει/επανεκτελέσει μαζί με την 7χρονη κόρη του Harper Moon, με το αποτέλεσμα να είναι αρκούντως χαριτωμένο! Η αρχική σύνθεση ήταν του Neal Hefti και απλώς επαναλάμβανε το όνομα του Batman γύρω στις έντεκα φορές, από τέσσερις τενόρους και τέσσερις σοπράνο.

Ο Vedder δήλωσε σχετικά με αυτό, σε μια συνέντευξη του στο Pearl Jam Radio:
"Είναι εκπληκτικό το πόσες πολλές μπάντες έχουν διασκευάσει το θέμα του "Batman". Το έκαναν οι The Jam, το έκαναν και οι The Ventures ενώ κάποτε νομίζαμε πως θα το διασκεύαζαν οι Ramones αλλά εκείνοι έκαναν του "Spider-Man" (σ.σ.: από μια αντίστοιχη καρτούν σειρά των 60's). Ήλπιζα πάντοτε πως θα το κάναμε και μεις αλλά δεν το επιχειρήσαμε ποτέ και έτσι ηχογράφησα μια εκδοχή μαζί με τα παιδιά μου."

Ακούστε εδώ τον Eddie Vedder και την κόρη του να διασκεδάζουν.. διασκευάζοντας!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...