Ένοπλη επίθεση κατά Τούρκου δημοσιογράφου στην Κωνσταντινούπολη (video)

Ένοπλη επίθεση πραγματοποίησε ένας άνεργος 40χρονος πατέρας κατά του Τούρκου δημοσιογράφου Τσαν Ντουντάρ την Παρασκευή, έξω από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

 Η επίθεση έγινε λίγο πριν οι δικαστές ανακοινώσουν την απόφασή τους σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, περί αποκάλυψης κρατικών μυστικών.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές κατά του Ντουντάρ, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» (Cumhuriyet), χωρίς να τον τραυματίσει. Ένας άλλος δημοσιογράφος ο οποίος κάλυπτε τη δίκη φέρεται να έχει τραυματιστεί στο πόδι, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα.
Ο Ντουντάρ βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατασκοπεία και απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, μετά από τη δημοσίευση βίντεο, το οποίο εμφανίζει την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών να μεταφέρει όπλα στη Συρία το 2014.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τόσο τον Ντουντάρ, όσο και τον διευθυντή της «Τζουμχουριέτ» στην Άγκυρα, Ερντέμ Γκιουλ, ότι αμαυρώνουν τη φήμη της χώρας διεθνώς και ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».
Twitter on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...