ΧΑΜΟΣ: Ο πόλεμος Μαρινάκη - Αλαφούζου καταστρέφει τον Μητσοτάκη - Όλο το παρασκήνιο

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας της αναζωπύρωσης του σφοδρού επιχειρηματικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στον Γιάννη Αλαφούζο (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).
Και αυτό διότι και με τους δύο επιχειρηματίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία διατηρεί - και θέλει να διατηρεί - εξαιρετικές
σχέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει, στον δρόμο για την περαιτέρω ενδυνάμωσή του στον πολιτικό στίβο, να έχει συμμάχους τα δύο ισχυρά επιχειρηματικά ονόματα, οι οποίοι συν τοις άλλοις κατέχουν media και συμμετέχουν στην διαδικασία του διαγωνισμού για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών.
Να σημειώσουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει καλές σχέσεις, παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, ενώ είναι κουμπάρος με την Ντόρα Μπακογιάννη. Επίσης να σημειώσουμε ότι στην γιορτή του "δεξιού χεριού" του Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Κουρτάκη, του εκδότη των "Παραπολιτικών" στην Κρήτη πρόσφατα, βρέθηκε τόσο ο εφοπλιστής, όσο και σχεδόν ολόκληρη η Νέα Δημοκρατία (Διαβάστε ΕΔΩ). Εκπροσωπήθηκε βέβαια και το Μητσοτακέικο και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η στάση του κόμματος, από εδώ και πέρα, έναντι του Γιάννη Αλαφούζου.
Από την άλλη, ο Γιάννης Αλαφούζος στηρίζει με ιδιαίτερο πάθος και ζήλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από την ημέρα που έγινε πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει δώσει περισσότερες από 10 συνεντεύξεις στα ΜΜΕ του ομίλου του Φαλήρου. Και αυτό σε μία απόπειρα να δημιουργήσουν ρήγμα στις σχέσεις Αλαφούζου - Μητσοτάκη, το έχουν επισημάνει τα "Παραπολιτικά".
Και οι δύο επιχειρηματίες έχουν ποντάρει πολλά για τα συμφέροντά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και ο ίδιος φροντίζει να διατηρεί καλές σχέσεις και με τους δύο, οι οποίοι θέλουν να έχουν επιρροή επάνω του. Όμως, όπως όλα δείχνουν, κοντοζυγώνει η ώρα που θα χρειαστεί να διαλέξει.
Λέγεται ότι και οι δύο πλευρές θα έχουν απαιτήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ και θα ασκήσουν τα δικά τους βέτο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και θα βγει λαβωμένος από αυτή την αντιπαράθεση.
Αλλά αυτή είναι η μοίρα των διαπλεκόμενων και όσων θέλουν να πατήσουν σε δύο βάρκες...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...