Oι Έλληνες όταν λέμε «λάδι», εννοούμε...

…ελαιόλαδο! Eξαιρετικό άρωμα, μοναδική γεύση, μεγάλη διατροφική αξία, αλλά και τις τόσες πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία! Είναι το πολύτιμο ελαιόλαδο, η βάση της ελληνικής κουζίνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Γνώρισε τα πάντα για τις μοναδικές του ιδιότητες αλλά και τα μυστικά του!

Αλήθεια γνωρίζεις τις κατηγορίες ελαιολάδου και τι είναι αυτό που καθορίζει την ποιότητά  του; Το ξέρεις ότι κάθε ελαιόλαδο αποτελεί μια ξεχωριστή, μοναδική περίπτωση, αφού πρόκειται για ένα απολύτως φυσικό, «ζωντανό» προϊόν που δημιουργείται κάτω από εντελώς συγκεκριμένες συνθήκες όπως είναι το έδαφος και το κλίμα της περιοχής, ο τύπος και ηλικία ελαιόδεντρων, η εποχή που μαζεύτηκε ο καρπός, το είδος επεξεργασίας, ο τρόπος τυποποίησης κ.ά.;
Ξέρεις με ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα πρέπει να επιλέγεις το ελαιόλαδο που αγοράζεις αλλά και πώς μπορείς να  το απολαύσεις εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις ιδιότητές του; Γύρισε σελίδα και γνώρισε τα πάντα μέσα από τον πλήρη οδηγό που ετοιμάσαμε.
Μάθε τα πάντα για το ελαιόλαδο στα άρθρα μας:
Γιατί το ελαιόλαδο κάνει καλό;
Μάθε τις κατηγορίες του ελαιολάδου
Ξέρεις να διαλέγεις το καλό λάδι;
Μαγειρεύουμε με ελαιόλαδο!
Πρόσεξε πού αποθηκεύεις το λάδι!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 145

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...