Ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία – Μπορούσε και νίκη η Εθνική (video)

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών αναδείχτηκε ισόπαλη με την πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης, Σερβία, με 9-9 για τη 2η αγωνιστική του Α΄ ομίλου, στο Ολυμπιακό Τουρνουά των ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Οι παίκτες της Εθνικής έχασαν την ευκαιρία να πάρουν ακόμα και τη νίκη στο «Maria Lenks Aquatics Centre» καθ΄βως προηγήθηκαν με 5-1 επί των ισχυρών Σέρβων, καθώς και με 8-6.
Ωστόσο με τρία σερί γκολ, οι παίκτες του Ντέγιαν Σάβιτς προσπέρασαν 9-8, για να ισοφαρίσει ο Γιάννης Φουντούλης (4 γκολ), 1.47΄΄ πριν τη λήξη.
Το σίγουρο είναι ότι η εθνική άφησε πίσω της την παραλίγο εφιαλτική πρεμιέρα, έδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν και συνεχίζει. Επόμενος αντίπαλος είναι η Ουγγαρία, την Τετάρτη στις 16:20, σε ένα ματς όπου η νίκη ουσιαστικά ισοδυναμεί με πρόκριση στους «8», πιθανώς δε να χαρίσει στην ελληνική ομάδα και την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.
Σε περίπτωση ήττας, καθίστανται κομβικά τα δύο τελευταία παιχνίδια της Α΄ φάσης, με Βραζιλία και Αυστραλία. Αλλά η σημερινή εθνική, δεν έχει «ταβάνι» στις φιλοδοξίες της.
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Φουντούλης (πέναλτι), 0-2 Ποντικέας (π.π.), 1-2 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 1-3 Φουντούλης (π.π.), 1-4 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-5 Φουντούλης (π.π.), 2-5 Στ. Μίτροβιτς (φουνταριστός), 3-5 Γιάκσιτς (π.π.), 3-6 Γεννηδουνιάς (περιφέρεια), 4-6 Φιλίποβιτς (περιφέρεια), 5-6 Πρλαϊνοβιτς (π.π.), 5-7 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 6-7 Γκότσιτς (περιφέρεια), 6-8 Κολόμβος (π.π.), 7-8 ‘Αλεξιτς (π.π.), 8-8 Τσουκ (π.π.), 9-8 Νίκιτς (φουνταριστός), 9-9 Φουντούλης (π.π.).
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2
Η εθνική είχε 6/11 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και δύο γκολ από την περιφέρεια. Η Σερβία είχε 4/10 με παίκτη παραπάνω, τρία γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού.
Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (56΄΄πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Μυλωνάκης (3΄48΄΄πριν τη λήξη του αγώνα).
Διαιτητές: Κογκάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Πέιλα (ΗΠΑ)
Οι συνθέσεις:
ΣΕΡΒΙΑ (Ντέγιαν Σάβιτς): Γκ. Πιγέτλοβιτς, Μάντιτς, Γκότσιτς 1, Ραντέλοβιτς, Τσουκ 1, Ντ. Πιγέτλοβιτς, Νίκιτς 1, ‘Αλεξιτς 1, Γιάκσιτς 1, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Στ. Μίτροβιτς 1, Μπρ. Μίτροβιτς
ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Ποντικέας 1, Αφρουδάκης, Δελακάς, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...