Ενθουσιασμό σκόρπισε στην ελληνική αποστολή το μετάλλιο της Κορακάκη (video)

Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η είδηση του μεταλλίου της Άννας Κορακάκη στην ελληνική αποστολή, αλλά και στους συγγενείς και φίλους της πρωταθλήτριας, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα.

Η μητέρα της χάλκινης Ολυμπιονίκη, μίλησε στη κάμερα της ΕΡΤ, για τη συγκίνηση αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Άννα Κορακάκη για να πετύχει τον άθλο της,.
Η αθλήτρια του «Ωρίωνα» Θεσσαλονίκης μπήκε στο σκοπευτήριο σε ηλικία 12 ετών, αφήνοντας τον στίβο που ήταν η πρώτη της αγάπη. Σταδιακά το ταλέντο της άρχισε να ξεδιπλώνεται, και στα 14 της χρόνια έγινε μέλος της εθνικής ομάδας. Προπονητής και μέντοράς της, ο πατέρας της, Τάσος Κορακάκης, χάρη στον οποίο άλλαξε άθλημα.
Οι προπονήσεις για μια σκοπεύτρια παγκόσμιας κλάσης, είναι από μόνες τους ένας καθημερινός άθλος, ιδιαίτερα στη Δράμα, όπου δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Δεν είναι λίγες οι φορές που προπονείται κατ’ οίκον, σε ειδικό ηλεκτρονικό προσομοιωτή λόγω των καιρικών συνθηκών.
Επόμενοι στόχοι της Άννας, η διάκριση και στο αγώνισμα των 25 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στο Ρίο και το πτυχίο της από τη Σχολή Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...