Άτακτη υποχώρηση Χατζηδάκη στις συκοφαντίες για τον δρόμο Πάτρα – Πύργος (ηχητικό)

Σε αναδίπλωση προχώρησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης,  στα υπονοούμενα που είχε αφήσει από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στο δημόσιο έργο Πάτρα-Πύργος και την σχέση που έχει ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης με τον κ. Καλογρίτσα.
Ο πρώην υπουργός είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση ότι, «αποφάσισε να κάνει κατάτμηση σε οκτώ τμήματα, έτσι ώστε να μπορούν να μπουν υποτίθεται περισσότερες εταιρείες έκτης τάξεως,
αλλά μετά το διαγωνισμό και τα τρία τμήματα ανατέθηκαν στην ίδια εταιρεία».
«Είναι νόμιμο, απλώς τυχαίνει να είναι η ίδια εταιρεία της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει δυο κουμπάρους υπουργούς και είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.
Στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη στον Real, o αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχοντας στην άλλη γραμμή τον κ. Σπίρτζη, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως πρόκειται για νόμιμη παραχώρηση έργου, λέγοντας ότι η προσωπική σχέση του επιχειρηματία με δύο υπουργούς της κυβέρνησης, αποτελεί ζήτημα «ηθικής τάξης» για την κυβέρνηση.
Ωστόσο, στην κριτική του απέναντι στην κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης «ξέχασε» να αναφέρει τις εκπτώσεις (55% στην περίπτωση Καλογρίτσα για να πάρει το έργο), ούτε ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για «νόθο διαγωνισμό», ούτε βεβαίως τις εκπτώσεις που προσέφεραν οι υπόλοιποι μειοδότες, τη στιγμή που η ΝΔ υπέγραφε συμβάσεις με έκπτωση 0%…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...