Διακοπές πολυτελείας στο μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο των Ναζί (Video)

Το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο θέρετρο των Ναζί, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 1936 για τις διακοπές των εργατών του ναζιστικού κόμματος, στο γερμανικό νησί Rügen, μετατρέπεται σε πολυτελές ξενοδοχείο, γράφει ο Independent.
Το κτηριακό συγκρότημα, αρχικά σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί τους Γερμανούς εργάτες του ναζιστικού κόμματος και να τους προσφέρει φθηνές διακοπές, τα κτήρια είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 20.000 εργάτες
και ήταν μέρος του προγράμματος «Δύναμη μέσα από τη διασκέδαση».
Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1936, ο Χίτλερ ήθελε να το χρησιμοποιήσει για σκοπούς αναψυχής και κατήχησης, αλλά οι εργασίες σταμάτησαν με την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1939.
Μετά το τέλος του Πολέμου, τα κτήρια χρησιμοποιήθηκαν για να φιλοξενήσουν τους στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού και αργότερα ως στρατιωτική βάση της Ανατολικής Γερμανίας.
Το συγκρότημα αποτελείται από 8 κτήρια, θέατρο και σινεμά, παραμένουν κενά, η κατασκευή της πισίνας και του συναυλιακού χώρου δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Το 95% των διαμερισμάτων του κτηριακού συγκροτήματος έχουν πουληθεί σε τιμές που κυμαίνονται από 350.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα 100 τμ έως 650.000 για ένα ρετιρέ με θέα στην παραλία.
Η Katja Lucke, επικεφαλής ιστορικός του μουσείου που λειτουργεί στα κτήρια, τόνισε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες οφείλουν να αναγνωρίσουν την ιστορία που εμπεριέχουν τα κτήρια.
>
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...