Φεστιβάλ ρωσικού πολιτισμού FEELRUSSIA, στο Ζάππειο

Το διήμερο φεστιβάλ ρωσικού πολιτισμού FEEL RUSSIA, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ χιλιάδες Αθηναίοι και ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τους χώρους του φεστιβάλ για να δουν την έκθεση που διοργανώθηκε όπως και να παρακολουθήσουν το μουσικό του πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν εξαιρετικά πλούσιο.
Στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, τραγούδησαν οι σολίστ του Θεάτρου Μαρίνσκι, Καταζίνα Ματσκιέβιτς και Αελξάντρ Τροφίμοφ, ενώ εμφανίσθηκαν τα συγκροτήματα λαϊκής μουσικής και λαϊκών χορών «Μπις-κβιτ», FolkBeat και «Καλίνκα». Το κοινό άκουσε με ενθουσιασμό γνωστά ρωσικά λαϊκά τραγούδια που είχαν διασκευασθεί και παρακολούθησε του λαϊκούς ρωσικούς χορούς.
Ειδικά για το ελληνικό κοινό, οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ χόρεψαν «Σιρτάκι», που έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά την ταινία «Ζορμπάς».
«Το επίπεδο των ερμηνευτών ήταν πολύ υψηλό και το πρόγραμμα εξαιρετικά ποικίλο» αυτή ήταν η γενική εκτίμηση και των επαγγελματιών μουσικών και του κοινού.
© Sputnik/Anton Velikzhanin
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, που έδειχναν οι επισκέπτες της έκθεσης για τα μεταξωτά γυναικεία μαντήλια με τα σύγχρονα σχέδια τους, και ιδιαίτερα οι γυναίκες επισκέπτριες που ρωτούσαν αν μπορούσαν να τα αγοράσουν ή να τα παραγγείλουν. Οι καλλιτέχνες είχαν διοργανώσει για τα παιδιά και τους ενήλικες εκπαιδευτικά σεμινάρια.
«Στην διάρκεια μιας μόνο ημέρας, την έκθεση επισκέφθηκαν, όπως εκτιμούμε περίπου τρεις χιλιάδες άτομα. Ο κόσμος έρχονταν διαρκώς. Ερχόντουσαν και λεωφορεία με ξένους τουρίστες, που ρωτούσαν να μάθουν πότε θα εμφανισθούν οι σολίστ του θεάτρου Μαριίνκα», δήλωσε ο παραγωγός του φεστιβάλ Βλαντιμίρ Ντεντιούχιν.
Την Κυριακή στην θέση της έκθεσης μεταξωτών μαντηλιών παρουσιάσθηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Ρωσία, που διοργανώθηκε από κοινού με την Ρωσική Γεωγραφική Εταιρεία.
Οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να δουν την σειρά «Η Μάσα και ο αρκούδος» και την παράσταση «Πετρούσκα», ενώ οι μεγάλοι μπορούσαν να δουν ταινίες για τη φύση και ντοκιμαντέρ για τη Ρωσία.
Το φεστιβάλ FEELRUSSIA εφέτος ξεκίνησε από το Καζαχστάν, συνεχίστηκε στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην Βιέννη, στο Μόναχο στη Γερμανία, στο Τάλιν της Εσθονίας και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη. Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Όπως έχουν δηλώσει οι διοργανωτές του, το φεστιβάλ FEELRUSSIA είναι μια σύγχρονη προσέγγιση παραδοσιακών πραγμάτων και πως πρόθεση τους είναι να παρουσιάσουν την πολυμορφία της ρωσικής κουλτούρας, ώστε όσοι το επισκέπτονται, να τους γεννιέται η επιθυμία μετά να επισκεφθούν την Ρωσία.
Πηγή: www.ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...