Κακοκαιρία: Στα λευκά η βόρεια Ελλάδα, χιόνια και στη Θεσσαλονίκη

Στα λευκά έχουν ντυθεί από το πρωί της Τρίτης πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, που σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας, έχουν στήσει ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό.

Από το πρωί χιονίζει στο Χορτιάτη, στο Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο, το Μελισσοχώρι και τη Λητή, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν και στην Άνω Πόλη και στον Άγιο Παύλο, σύμφωνα με το voria.gr.

Στην Κεντρική Μακεδονία χιονίζει σε Κιλκίς, Ημαθία και Γιαννιτσά χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Πολύμυλου Κοζάνης.
xioniavoria
Με χιόνι και με τσουχτερό κρύο ξύπνησαν οι κάτοικοι στα περισσότερα ορεινά του νομού Τρικάλων. Ασθενής χιονόπτωση εκδηλώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, ενώ στην περιοχή της Ιεροπηγής στην Καστοριά, ξεκίνησε να χιονίζει από το πρωί.
Σε ετοιμότητα είναι η Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.
Στο Ιόνιο (πλην) της Κέρκυρας, την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι στα πελάγη που θα φτάσουν στο Αιγαίο 8 και βαθμιαία έως 9 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση από το βορρά προς το νότο.
  voria.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...