Champions League: H «βροχή των γκολ» έφερε νέο ρεκόρ

Εντελώς σουρεαλιστική χαρακτήρισε τη «βροχή των γκολ» στο παιχνίδι με την Λέγκια (8-4), ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τουχέλ. Ο αριθμός και ο ρυθμός των γκολ δημιούργησαν νέο ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του Champions League.
«Ήταν σουρεαλιστικό. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Τόμας Τουχέλ, που δεν παρέλειψε πάντως να ασκήσει κριτική στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.
«Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης αμυντικά. Πρέπει να εργαστούμε για να αποφύγουμε παιδαριώδη λάθη», πρόσθεσε.
Εκτός από το ρεκόρ παραγωγικότητας, χθες δημιουργήθηκε ένα ακόμα ρεκόρ, αφού σημειώθηκαν επτά γκολ σε διάρκεια 32 λεπτών. Μέχρι χθες βράδυ, το αντίστοιχο ρεκόρ κατείχε η συνάντηση της Μονακό με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια (8-3) όπου σημειώθηκε ο ίδιος αριθμός τερμάτων, αλλά σε διάστημα 45 λεπτών.
Επίσης η Μπάγερν έχει σημειώσει πέντε γκολ σε διάστημα 33 λεπτών, στην συνάντησή της με την Λιλ, που ολοκληρώθηκε με σκορ 6-1.
Στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων, το μεγαλύτερο σκορ σε αγώνα, παραμένει το 2-12 στην συνάντηση της Ρέικιαβικ με την -μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου- Φέγενορντ, στις 17 Σεπτεμβρίου 1969, για το -τότε- κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...