Ο ιδιοκτήτης της μπύρας «Corona» πέθανε και έδωσε σε κάθε συντοπίτη του 2,3 εκατ. ευρώ

Τον περασμένο Αύγουστο ο Αντονίνο Φερνάντεζ, ο ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας της μπύρας Corona, πέθανε σε ηλικία 98 ετών.
Πρόσφατα όμως έγινε γνωστό ότι επιφύλασσε μία έκπληξη στους κατοίκους της φτωχής και μικρής πόλης στην οποία μεγάλωσε, πόλη η οποία είναι μόλις 80 κατοίκων.

Ο Φερνάντεζ μεγάλωσε ως ένα από τα 13 παιδιά μίας οικογένειας, η οποία πάλευε με τη φτώχεια. Όπως πολλά παιδιά στην περιοχή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο στα 14 του για να δουλέψει στα χωράφια ώστε να βοηθήσει την οικογένειά του.
Στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μετακόμισε στο Μεξικό όπου σε ηλικία 32 ετών δούλεψε στην αποθήκη του θείου της γυναίκας του. Εργάστηκε σε όλες τις θέσεις, καταφέρνοντας να γίνει διευθύνων σύμβουλος το 1971 και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη θέση αυτή για να ιδρύσει την εταιρεία Corona, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μπύρας στον κόσμο.
Αυτή τη βδομάδα το μικρό αυτό χωριό (Cerezales del Condado) είχε τη δική του μεγαλειώδη γιορτή, αφού έγινε γνωστό ότι ο Φερνάντεζ πεθαίνοντας άφησε σε κάθε κάτοικο της πόλης το ποσό των 2,35 εκατ. ευρώ, το οποίο αθροιστικά είναι 210 εκατομμύρια.
Η κίνηση αυτή βέβαια δεν ήταν απρόσμενη για όποιον ήξερε τον Φερνάντεζ, αφού ο δισεκατομμυριούχος είχε τιμηθεί από τον βασιλιά της Ισπανίας για το φιλανθρωπικό του έργο.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...