Πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής ζητούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Τον πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την ΕΡΤ ζητούν με ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι της, καλώντας τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να επανεξετάσει τη θέση της για την κάλυψη δραστηριοτήτων του κόμματος, σε σε αρμονία με τον συνταγματικό ρόλο της ΕΡΤ, τους κώδικες δεοντολογίας και σε συνεργασία με το νέο ΕΣΡ.
Οι υπόδικοι νεοναζιστές εκλαμβάνουν την προβολή τους σαν «πράσινο φως» στα τάγματα εφόδου να επιχειρήσουν την επανεμφάνισή τους, υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι.

Και ζητούν να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην προβολή των ειδήσεων που βοηθούν στην αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης -ή εκείνων που σχετίζονται με τη λοιπή δημοσιογραφική επικαιρότητα- και στα κηρύγματα μίσους, ρατσισμού, προτροπής σε βία και ό,τι άλλο περιλαμβάνει η χρυσαυγίτικη ατζέντα.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Η ΕΡΤ να απομονώσει τη ναζιστική Χ.Α.», το οποίο φιλοξενούσε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη από τέσσερις υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – Βασιλική Γεωργιάδου, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Κωστής Παπαϊωάννου, Δημήτρης Χριστόπουλος.
Οι προαναφερθέντες ζητούσαν από τη διοίκηση να επανεξετάσει τη στάση της και να πρωτοστατήσει στην απομόνωση της ναζιστικής οργάνωσης και του εμπρηστικού, ρατσιστικού της λόγου. Η ΕΡΤ μέσω ανακοίνωσης είχε απαντήσει, μεταξύ άλλων, ότι η κάλυψη γίνεται με προτροπή της προηγούμενης σύνθεσης του ΕΣΡ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...