Στα λευκά μέχρι και τα νησιά - Η «Αριάδνη» άργησε, αλλά ήρθε!

Μπορεί να άργησε, ωστόσο ο σιβηρικός αντικυκλώνας με το όνομα «Αριάδνη», που ευθύνεται για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που προέβλεψαν από τις προηγούμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι για τη χώρα μας, έφτασε. Αναλυτικά τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε διάφορα σημεία της χώρας.

Αττική
Λόγω χιονόπτωσης στην Αττική, απαγορεύτηκε από τη Τροχαία η κίνηση των φορτηγών στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, από το ύψος των Βιλίων, στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα υπόλοιπα οχήματα. Πριν από λίγο έκλεισε επίσης η λεωφόρος Φυλής από την Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια. Αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου. Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ παραμένει κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως την λεωφόρο Διονύσου.
Χιόνι σε Αλόννησο και Σκόπελο
Στα λευκά έχουν ντυθεί και οι Σποράδες. Ιδιαίτερα πολύ χιόνι έχει πέσει στην Αλόννησο, όπου το ύψος του ξεπερνά τα 50 εκατοστά ακόμη και στις παραλίες του νησιού σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη και η κατάσταση είναι δύσκολη. Τις τελευταίς ώρες, μάλιστα, το νησί είναι χωρίς ρεύμα αλλά και νερό. Στην Σκόπελο η χιονόπτωση δημιούργησε και εκεί προβλήματα και ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ είπε ότι το μισό νησί έχει πολύ χιόνι που ξεπερνά τα 30 εκατοστά και γίνονται προσπάθειες να εκχιονισθεί ο δρόμος Σκοπέλου-Έλιος και να δοθεί στην κυκλοφορία.
Στη Σκιάθο χιονόπτωση σημειώθηκε μόνο στα ορεινά του νησιού.

Πάτρα
Προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, από το ύψος του Αιγίου μέχρι και την περιοχή του Ρίου, προκάλεσε η χιονόπτωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή της Παναγοπούλας «δίπλωσε», λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, μία νταλίκα, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης, στην περιοχή Λαμπίρι, πάλι λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπησαν της πορείας τους αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.
Λαμία
Ιδιαίτερα έντονα εκδηλώνονται τα καιρικά φαινόμενα στη Φθιώτιδα μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής.
Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο Αθηνών Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν προβλήματα παρά το γεγονός ότι σημειώνονταν μέχρι τα μεσάνυχτα έντονες χιονοπτώσεις από το 240 km στο ύψος των Ραχων μέχρι και το 270 km μετά τους Αγίους Θεοδώρους στα όρια της Φθιώτιδας με την Μαγνησία. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν ρίξει τόνους αλάτι και περιπολούν συνεχώς.
Χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί και στην περιοχή των Καμένων Βούρλων, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας 'Αμφισσας έντονα καιρικά φαινόμενα έχουμε στην περιοχή του Μπράλου όπου 4 εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να αντιμετωπίσουν και το χιόνι αλλά και τον παγετό που προκαλεί το πολικό ψύχος. Χιονοπτώσεις έχουμε στην περιοχή της Γραβιάς στην περιοχή της Αμφίκλειας και στα ορεινά χωριά που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 400μ.
Στην περιοχή του Δομοκού και στο δρόμο Λαμίας Δομοκού παρεμβαίνουν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα και μέχρι τα μεσάνυχτα δεν έχει σημειωθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.
Με παρεμβάσεις εκχιονιστικών μηχανημάτων μένει ανοιχτός και ο δρόμος Λαμίας Καρπενησίου ενώ το σύνολο του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε διάφορα σημεία του εθνικού δικτύου τόσο με μηχανήματα της περιφέρειας όσο και μισθωμένα μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν τις επόμενες ώρες την ένταση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη τη Φθιώτιδα.
Λάρισα
Στα λευκά ντύθηκε η πόλη της Λάρισας, σήμερα Σάββατο, καθώς συνεχίστηκε η χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες το βράδυ. Το χιόνι μέσα στη πόλη σε διάφορα σημεία έφτασε στα 2-5 εκατοστά, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους -4 βαθμούς Κελσίου. Οι υπηρεσίες του δήμου, από χθες το βράδυ, ρίχνουν αλάτι στους δρόμους καθώς η ολισθηρότητα των δρόμων και κυρίως των πεζοδρομίων είναι μεγάλη.
Μυτιλήνη
Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής όλο το νησί με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους -2 βαθμούς. Η σφοδρή χιονόπτωση συνεχίζεται και ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και θέμα υδροδότησης καθώς έχουν παγώσει οι σωλήνες.
Σφοδρή χιονόπτωση είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Αγιάσο, Συκαμιά, Μόλυβο, Αγία Παρασκευή, Μανταμάδο, Πάμφιλα, Σίγρι, Ερεσό, Καλλονή, Σκόπελο, Παπάδο αλλά και σε άλλες περιοχές. Σε πολλά σημεία του νησιού μάλιστα το χιόνι έχει φτάσει το μισό μέτρο.
Βόλος
Χιόνι έχει καλύψει ολόκληρη την Μαγνησία, χιόνισε ακόμη και μέσα στον Βόλο, ενώ ο παγετός είναι το μεγάλο πρόβλημα που δυσχεραίνει τις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις κυρίως στο Πήλιο, όπου επικρατούν «πολικές» θερμοκρασίες. Στον Βόλο ένα πολύ λεπτό στρώμα χιονιού έχει καλύψει την πόλη και η ασθενής χιονόπτωση συνεχίζεται, αλλά από τον Περιφερειακό και πάνω, προς το Πήλιο, τα προβλήματα είναι εμφανή και οι μετακινήσεις δύσκολες, αφού τα αυτοκίνητα χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες.
Όλα τα προάστια του Βόλου προς το Πήλιο είναι σκεπασμένα με χιόνι και προς Άνω Βόλο, Ανακασιά, Κατηχώρι, Πορταριά, Μακρυνίτσα και μέχρι τα Χάνια η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αλυσίδες εξ αιτίας του παγετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...