Έκρηξη στη Σμύρνη: Αναταραχή στην Τουρκία από το νέο τυφλό χτύπημα Vds

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ένας αστυνομικός και δύο τρομοκράτες είναι o απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με παγιδευμένο αυτοκίνητο, κοντά στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης.
Εξακολουθεί να στροβιλίζεται η Τουρκία στη δίνη της τυφλής βίας, καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και η χώρα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή.

Στη νέα βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε τη Σμύρνη εμπλέκονται τρία άτομα. Οι δύο είναι νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών και ο τρίτος ύποπτος έχει διαφύγει. Ως θύματα έχουν αναγνωριστεί επίσης ένας αστυνομικός και ένας δικαστικός υπάλληλος ενώ οι τραυματίες είναι επίσημα πέντε, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
 Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:
Ο κυβερνήτης της Σμύρνης Ερόλ Αϊγιλντίζ δήλωσε ότι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο μπροστά στο δικαστήριο και υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους επιβαίνοντες πριν το όχημα, το οποίο ήταν παγιδευμένο με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, ανατιναχθεί. Το CNN Turk μετέδωσε πως η έκρηξη έγινε, συγκεκριμένα, στην είσοδο του πάρκινγκ που χρησιμοποιούν δικαστές και εισαγγελείς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο ίδιο σημείο υπήρχε και δεύτερο όχημα, το οποίο πιστεύεται πως ανήκε στους δράστες της επίθεσης. Για λόγους ασφαλείας ανατινάχθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, οι οποίοι προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.
Οι τρομοκράτες ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για την επίθεση καθώς είχαν πάνω τους καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ημιαυτόματα τουφέκια. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ, από τα όπλα που είχαν πάνω τους, φαίνεται πως ετοίμαζαν μεγαλύτερο μακελειό, ωστόσο επισήμανε πως το νέο αυτό χτύπημα δεν θα ωθήσει την τουρκική κυβέρνηση να αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη Συρία και στο Ιράκ.


Αν και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανάληψη ευθύνης από κάποια οργάνωση, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για το ποιός ευθύνεται για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο κυβερνήτης της Σμύρνης πάντως δήλωσε ότι τα μέχρι στιγμής ευρήματα υποδεικνύουν πως για την επίθεση ευθύνεται η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:







Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρομοκρατική αυτή επίθεση στη Σμύρνη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το μακελειό στο πολυσύχναστο κλαμπ Ρέινα, στις ακτές του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπλη, όπου άφησε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες και την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Ο δράστης εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας υποστηρίζει ότι ενδέχεται να έχει διαφύγει σε ελληνικό νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...