Θαυμάστε την εντυπωσιακή καταβόθρα – χωνί με διάμετρο 22 μέτρα (video)

Ένα σπάνιο θέαμα είχαν τη τύχη να αντικρίσουν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν μετά τις σφοδρές κακοκαιρίες που «χτύπησαν» την πολιτεία, πλημμύρισε η λίμνη Μπεριέσα και η καταβόθρα της μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο χωνί με διάμετρο 22 μέτρων.
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε τον περασμένο μήνα η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ,
με ολόκληρες περιοχές να εκκενώνονται λόγω των πλημμυρών και την πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για προβλήματα που προκλήθηκαν σε σπίτια και σε δρόμους.
Ωστόσο, παρά την ταλαιπωρία που αναμφίβολα υπέστησαν, οι κάτοικοι της κομητείας Νάπα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα, το οποίο είχαν αντικρίσει τελευταία φορά πριν από 11 χρόνια.
Λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, η στάθμη της λίμνης Μπεριέσα ανέβηκε αρκετά εκατοστά, με αποτέλεσμα μέρος το νερό να αρχίσει να χύνεται με ορμή στην πελώρια καταβόθρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο φράγμα Μοντιτσέλο, στη νοτιοανατολική πλευρά της.
Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σύστημα υπερχείλισης διαμέτρου 22 μέτρων και ύψους 61 μέτρων, το οποίο έχει σχήμα χωνιού (στενεύοντας στο κάτω μέρος στα 8,5 μέτρα).
Όταν το νερό της λίμνης ξεπερνά τα 135 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αρχίζει να ρέει μέσα σε αυτό το πελώριο «χωνί» και να χύνεται σε έναν ποταμό αρκετά μέτρα μακριά.
πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...