Αυτός είναι ο τύπος που έριξε 3 σφαίρες στον Σόιμπλε και θα συνέχιζε αν μπορούσε

Πέρασαν 26 χρόνια από την ημέρα που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βρέθηκε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο επί σειρά ετών Γερμανός πολιτικός της Χριστιανικής Δημοκρατικής Ενωσης (CDU) και νυν υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δεν μπορεί να λειτουργήσει τα κάτω άκρα του από τις 12 Οκτωβρίου του 1990. Τι συνέβη;

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας ο Σόιμπλε, που θεωρείτο διάδοχος του Κολ, ως υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε σε εκδήλωση στο Οπενάου. Την ώρα που ανέβαινε στην εξέδρα, υπό τις επευφημίες του συγκεντρωμένου πλήθους, έπεσαν τρεις πυροβολισμοί. Ο 37χρονος Ντίτερ Κάουφμαν πρόλαβε να πυροβολήσει τρεις φορές με 38άρι περίστροφο. Δύο σφαίρες πέτυχαν τον Σόιμπλε στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη, ενώ μία τραυμάτισε ελαφρά τον σωματοφύλακά του. «Δεν αισθάνομαι τα πόδια μου» φέρεται να είπε ο πολιτικός λίγο προτού χάσει τις αισθήσεις του.
Ο δράστης κατά τη σύλληψή του δήλωσε πως ήθελε να εκδικηθεί το γερμανικό κράτος για τον «ψυχολογικό και τον σωματικό τρόμο» που του ασκούσε. Οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο στο εξής παρέμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε η ολική παράλυση του σώματός του από τον τρίτο θωρακικό σπόνδυλο, τον οποίο είχε συνθλίψει η σφαίρα. Το τραύμα στο πρόσωπό του τού άφησε τελικά μονάχα μία ουλή στο δεξί μάγουλο.
Ψυχικά ασθενής
Στη δίκη του 37χρονου Κάουφμαν οι δικαστές, βλέποντας οι ίδιοι την ψυχική κατάστασή του, τον ανακήρυξαν ψυχονευρωτικό και τον έστειλαν σε ίδρυμα της Δυτικής Γερμανίας. Παρά τη δολοφονική επίθεση, ο Σόιμπλε δεν εγκατέλειψε την πολιτική και στα μέσα του 1991 επέστρεψε ως πρόεδρος του CDU. Από τότε έως σήμερα η πορεία του είναι γνωστή. Στην οικουμενική κυβέρνηση με τη Μέρκελ, το 2005, ανέλαβε πρώτη φορά υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...